Od februara ove godine svake subote u šabačkoj Mesnoj zajednici Donji šor petnaestak dečaka i devojčica pohađa besplatnu školu slikanja. Inicijator ove radionice je akademski slikar mr Dušan Nešković. Osnovni cilj je, kako kaže, usavršavanje likovne tehnike i podizanje nivoa likovne kulture, a verovatno će se neki od polaznika opredeliti za dalje usavršavanje na akademijama.

Od februara ove godine svake subote u šabačkoj Mesnoj zajednici Donji šor petnaestak dečaka i devojčica pohađa besplatnu školu slikanja. Inicijator ove radionice je akademski slikar mr Dušan Nešković. Osnovni cilj je, kako kaže, usavršavanje likovne tehnike i podizanje nivoa likovne kulture, a verovatno će se neki od polaznika opredeliti za dalje usavršavanje na akademijama. Nešković predaje u Školi za umetničke zanate, ali mu je ovo svojevrsni odmor od svakodnevnih obaveza.
Inače, Donji šor je najveća šabačka mesna zajednica sa oko 13 hiljada stanovnika, i jedna je od retkih koja ima svoj sajt-www.donjisor. Pored besplatne škole slikanja, organizuje i školu jahanja, plesa, košarke kao i druge oblike rekreacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari