Besplatna škola za mlade preduzetnike u Nišu 1Foto: V. Torović

Letnju školu preduzetništva za mlade iz Niša, pre svega za one koji se najteže zapošljavaju, biće organizovana do kraja ove godine.

„Škola će poseban fokus imati ka mladima iz teško zapošljivih kategorija – NEET mladi, oni koji nisu zaposleni, nisu u sistemu obrazovanja, niti u dodatnoj edukaciji. Ceo koncept predložene akcije doprineće unapređenju zapošljivosti mladih ljudi iz ugroženih grupa“, navodi se u pozivu organizatora Fondacije Ana i Vlade Divac i Deli prostor organizuju

Za ovu edukaciju mogu da se prijave mladi od 15 do 30 godina, koja će im pružiti konkretne savete  i praktične veštine za razvoj preduzetništva i pronalaženje potencijalnih izvora finansiranja.

Organizatori navode da će prijave će biti otvorene do popune kapaciteta, a najkasnije do 17. maja.

„Kroz realizaciju projekta mladi će biti informisani o razvojnim potencijalima Grada Niša, mogućnostima za razvoj preduzetničkih inicijativa i steći važne kontakte i informacije. Takođe, biće podstaknuti na aktivno (samo)zapošljavanje kroz predstavljanje uspešnih mladih preduzetnika. Mladi koji imaju najperspektivnije preduzetničke predloge biće osnaženi potrebnim veštinama i kompetencijama za sprovođenje ideja kroz program edukacije iz oblasti preduzetništva, stručne prakse u uspešnim start-up kompanijama i mentorstvo iz oblasti osnivanja preduzetničke radnje“, precizira se.

Izabrani polaznici će posetiti Naučno tehnološki park, Nacionalnu službu za zapošljavanje, Regionalnu razvojnu agenciju Jug i Deli prostor.

Program traje do kraja godine, a petoro mladih će u završnom delu ciklusa dobiti tri meseca plaćene stručne prakse i pomoć u realizaciji svojih preduzetničkih ideja.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari