Predsednik opštine Leskovac Vladan Marinković i direktor Specijalne bolnice za lečenje steriliteta Nebojša Marković potpisali su ugovor o besplatnoj veštačkoj oplodnji 108 žena. Pravo na besplatnu veštačku oplodnju u naredne tri godine imaće samo žene sa područja opštine Leskovac.

Predsednik opštine Leskovac Vladan Marinković i direktor Specijalne bolnice za lečenje steriliteta Nebojša Marković potpisali su ugovor o besplatnoj veštačkoj oplodnji 108 žena. Pravo na besplatnu veštačku oplodnju u naredne tri godine imaće samo žene sa područja opštine Leskovac. Kako ističe dr Marković, ovim potezom, bolnica želi da se oduži gradu na pruženoj pomoći u gradnji, ali i otvaranju ove ustanove. Prvenstva na besplatni tretman imaće najsiromašniji bračni parovi, a ostale kriterijume određivaće komisija, sastavljena od predstavnika opštinskih vlasti, uz stručno mišljenje lekara Specijalne bolnice. U bolnici se nadaju da će ući u tzv. državni program vantelesne oplodnje, što će omogućiti daleko veći tretman pacijenata. U proteklih mesec dana u Specijalnoj bolnici izvršeno je, prema navodima Markovića, više od 200 konsultacija sa bračnim parovima koji prirodnim putem ne mogu da imaju decu.
-U toku je selekcija i priprema pacijenata za vantelesnu oplodnju koja će početi od 1. juna – podvlači dr Marković. Vlada Srbije je za otvaranje ove bolnice u Leskovcu odobrila posebnu donaciju, a ugledni genetičar Miodrag Stojković, vlasnik bolnice, dobio je i značajna kreditna sredstva za otvaranje jedinstvene bolnice na jugu Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari