Besplatna vodička tura u Kragujevcu 1Foto: V. G.

Gradska turistička oranizacija Kragujevac u nedelju, 31. jula, organizuje besplatnu vodičku turu, koja uključuje i posetu manifestaciji “Šumadijski dani šljive” u Stagarima.

Tura počinje panoramskim razgledanjem Kragujevca, nastavlja se posetom srednjovekovnog manastira Voljavča i vodenice Cicića na reci Srebrnici, a završa se u Stragarima.

Posetioci će moći da posete ženski manastir iz 15. veka, u čijem dvorištu se nalazi Karađorđev konak iz 1766. godine i Južni konak, iz vremena kneza Miloša.

Tura se zatim nastavlja do vodenice Cicića, jedine sačuvane od 68 potočara iz doba kneza Miloša.

Ova vodenica je još uvek u funkciji, pa posetioci mogu da kupe kukuruzno, pšenično i ražano brašno. Za učesnike ture ovde će biti organizovano posluženje.

Na kraju ture planirana je poseta manifestaciji” Šumadijski dani šljive”, gde će moći da se kupi voće, proizvodi od voća i predmeti narodne radinosti.

Organizator ture je Gradska turistička organizacija Kragujevac, a polazak je zakazan za 10 časova ispred Skupštine grada. Povratak je planiran oko 16 časova.

Svi zainteresovani građani mogu da se prijave lično u prostorijama Gradske turističke organizacija, na broj telefona 034/335-302 ili mailom na [email protected].

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari