Kladovskim đacima prvacima dobrodošlicu u školske klupe Centar za kulturu Kladovo poželeo je na već tradicionalan način – besplatnim učlanjivanjem u biblioteku. Naime, želeći da razviju čitalaštvo kod najmlađih, poslenici kulture u Kladovu na početku svake školske godine učlane prvake i predškolce. Prvaci zajedno sa svojim učiteljima dolaze u biblioteku gde se uz animaciju i druženje upoznaju sa bibliotekom i njenom ulogom i gde im se na svečan način uručuju članske karte biblioteke.


Ovog septembra Centar za kulturu Kladovo sprema prigodan program i članske karte za 140 prvaka i 99 predškolaca koliko ih je obuhvaćeno obrazovno predškolskim programom u Dečijoj ustanovi „Neven“.

U školske klupe pet osnovnih škola koliko ih ima na teritoriji majdanpečke opštine 1. septembra selo je 155 prvaka. Svoje osnovnoškolsko obrazovanje u OŠ „Velimir Markićević“ u Majdanpeku započela su 62 đaka, dok je u prvi razred u drugoj majdanpečkoj osnovnoj školi „12. septembar“ upisano 15 učenika.

U preostale tri osnovne škole u opštini koje imaju i izdvojena četvororazredna odeljenja, broj đaka prvaka se kreće od 10 u vlaolskoj školi „Miladin Bučanović“ do 51 u OŠ „Vuk Karadžić“ Donji Milanovac.

Sa početkom školske godine požarevački autobuski prevoznik „Veolia Litas“, kome je poveren prevoz učenika-putnika u opštini Majdanpek, ponovo je aktivirao takozvane đačke linije. Red vožnje je nepromenjen u odnosu na prošlu školsku godinu, a kao i do sada prevoz za više od hiljadu osnovaca i srednjoškolaca je besplatan, pošto se finansira sredstvima iz opštinskog budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari