U parku Sveti Sava u Nišu otvoren je Telenor internet park u kojem će građani Niša moći besplatno da koriste internet do kraja septembra ove godine. Posetioci parka moći će da se povežu na Telenor internet uz pomoć svojih laptop računara ili mobilnih telefona. Akcija besplatnog korišćenja interneta u ovom niškom parku i na određeno vreme već četvrtu godinu zaredom organizuju Telenor fondacija i grad Niš.


U Telenoru su saopštili da je cilj besplatnog Interneta u parkovima da građani u svakom momentu, pa i kada su „okruženi prirodom“, budu u mogućnosti da se informišu ili međusobno komuniciraju, a da pri tom ne moraju da budu vezani za kancelariju, fakultet ili kuću. Osim toga, na ovaj način se pospešuje informatička pismenost koja je jedan od pokazatelja stepena razvoja modernog društva, navode u toj kompaniji, a prenose niški mediji.

Niš je jedan u nizu gradova u Srbiji u kojima Telenor, u saradnji sa lokalnim vlastima, sprovodi ovakvu akciju. Prvi internet park u istoriji Srbije dobio je Studentski grad u Beogradu 2008. godine. Kako navode mediji, od tada je u Beogradu otvoreno deset, a u Srbiji 27 internet parkova, od kojih su neki „letnji“, dok neki funkcionišu duže. U pojedinim internet parkovima u Beogradu, kao i u nedavno otvorenom Internet parku u Subotici, građani mogu da koriste „brzi protok na otvorenom“ na rok od dve godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari