Besplatni internet za OŠ "Olga Milošević" u Smederavskoj Palanci 1Foto: UNICEF

Osnovna škola „Olga Milošević“, iz Smederevske Palanke, dobila je danas SIM kartice i modeme za internet, u okviru akcije kojom su Telenor i UNICEF obezbedili 2 200 internet kartica i 310 modema za škole u 30 opština u Srbiji.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić rekao je da je inkluzivni pristup doveo do uključivanja većeg broja dece iz svih osetljivih grupa u sistem obrazovanja u Srbiji, saopšteno je iz UNICEF-a.

„Jedna od aktivnosti koja se sprovodi je projekat ‘Premošćavanje digitalnog jaza u Srbiji za najugroženiju decu’ koji se realizuje u 30 škola, kako bi se omogućila što veća dostupnost obrazovanja“, rekao je Ružić.

Direktor OŠ „Olga Milošević“ Darko Dimitrijević je rekao da će dobijana oprema značajno unaprediti rad škole.

„Učenici će imati priliku da rade na modernim tabletima, a nastavnici i stručni saradnici na modernim lap topovima. Ovo je značajna podrška za nas da podignemo kapacitete i ubrzamo modernizaciju naše obrazovne ustanove“, izjavio je Dimitrijević.

Telenorova donacija, koja se sastoji od 2.200 internet kartica i 310 modema za pristup internetu za 30 škola, omogućiće stvaranje potrebnih uslova za učenje na daljinu, bez obzira na to gde i u kakvim uslovima učenici žive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari