Besramna odbrana Miloševićevih zločina

Režimski mediji se utrkuju u odbrani lika i dela čoveka koji je unesrećio narod u Srbiji i na čitavom Balkanu

Ostavite komentar


  1. Za vreme Milosevica Dacica njegovog potrcka pamtimo samo zlo, sankcije,rat u kome je izginulo mnigo mladih ljudi nepotrebno, prazne samoposluge,pasta za zube kostala 20000000 dinara inflacija , prazne prodavnice da ne nabrajam vise… Zlo doba

    1. E sad ponovi to isto za okupaciju od 1941-1944, pa i onu od 1915-1918. I slobodno dodaj da su Srbi „krivi“ i za to.

      PS
      Draskoviceva koja priziva „denacifikaciju“ Srbije a decenijama je drpala i drpa milione na lepe oci iz budzeta tih „nacistickih“ Srba dokazuje da je Srbiji daleko potrebniji proces lustracije pogotovo onih koji su se obogatili pljuvacinom po domicilnom narodu.

      1. Citam komentare I ne cudim se. Pa ovo je casopisa Danas,,,Znaci pljuvati I pricati bljuvotine I to je demokratija.Videli smo demokratiju 5 oktobra za saku dollara. ISTINA SE uvek sazna ali na KRAJU. Da Milosevic mozda nije organizovao Jasenovac, da mozda nije muhadzedine doveo, da mozda nije Kosovo predao. Vi ste sitne duse. Ko vas je bombardovao, oteo Kosovo, namece svoje LJUDE u Srbiji da port sljakaju za saki dollars I zaborave SVE. Takvih ima u Srbiji, ali ne u vecini I to zna AMERIKA. Pravi od nas banana republic I to SVE planski. Ona ima vremena.Zlocinci su oni, koji se prodaju za novac I bogate se, a novcem koji su krali, lobiraju u SVETU, da bi ne NAROD, nego sebe sacuvali. Ali nece moci vise…. sorry

        1. Славице прочитала си ми мисли као и мисли нормалних људи који воле своју државу и народ а не мрзе друге и желе да се напише историја каква је била а не какви нам је наметнуо запад , односно НАТО.

        2. Milošević jeste predao Kosovo, od njegovog potpisa, više tamo nema Srbije, ovi što šljakaju za šaku dolara, šljakaju u kineskim arapskim i drugima nezapadnim firmama, o bogatstvu porodice Milošević ne znate, samo ako nećete. Pominjati vam koga smo mi bombardovali, nema svrhe, očigledno da vam je strast pojela i logiku i činjenice.

      1. Kako te nije stid, pitaš za zlo čoveka, koji je ubijen pred ulazom u Vladu.
        Čoveka koji je žrtvovao karijeru zbog Srbije i kada je imenovan za premijera, rešio mnoge probleme, koje mu je ostavila vlast Slobodana Miloševića, od povrstka u UN, rešenja deviznog duga, inflacije, državnog duga i sve to za dve godine.

          1. @Gale
            Da imaš pameti i argumenata, naveo bi šta nije istina u komentaru, ali pošto nemaš ni jedno, ni drugo, lupiš uopštenu frazetinu, koja znači ništa, a za tebe svašta.

        1. За г-ђу Прпу:
          Нема у Србији ТАКОЗВАНЕ пете колоне.

      2. Za Djindjicevo „zlo“ vec se pobrinuo Milosevicev sistem. Vrlo „fer“ i „posteno“, narocito „po zakonu“ i „herojski“. Milosevica je trebalo uhapsiti onako kako je on „uhapsio“ Stambolica a Miru onako kako je ona „uhapsila“ Curuviju.

    2. Zasto brisete komentare I odgovore? Koliko vidim pisu svasta protiv Milosevicem, a ja ne mogu da istaknem da se borio za svoj narod. Uporedjivati ga sa Hitleromi zlocincem je uzas.Srpski organi mojih rodjaka ko zna gde funkcionisu ali siptari ne smatraju to zlocinom.

      1. Na kraju se sve lepo zavrsilo – zocinac je otisao u Hag! Sad je vreme da odu i njegovi najblizi saradnici! Rukovodstva SPS, SRS, JS i JUL od Vulina, preko Dacica, Palme, Tome do Vucica… Pa da konacno zivimo k’o sav normalan svet!

  2. Ove priče o Miloševiću svake godine u isto doba služe samo za raspirivanje bolesnog nacionalizma u Srbiji i pokušaj elite da ljude u Sr. i dalje drži u bolesnoj hibernaciji. 20 godina poslije II sv. rata svijet su osvojili Bitlsi, niko se nije bavio šupljim pričama o prošlosti.
    Živite u laži koja raste kao plima sa svakim izbornim ciklusom i potrebom političke  garniture na vlasti da sebe i svoja postignuća samima sebi i građanima učini bržima, boljima i jačima od bilo čega u istoriji .
    Osnovni postulat naslijedjen od Aristotelove misli: svašta na svijetu je istinito, svašta je čak i moguće, ali, da bismo u to povjerovali, mora biti vjerovatno.

    1. Pokušaj ti brale da budeš asno, nacionlno ili verski neopredelje glede je bilo koga u regionu pa ćeš videti dokle ćeš. Jer imperijalisti danas nastupaju u građanskom ruhu, da nas bolje progutaju.

  3. Za sve je kriva“Porodica“. Odavno jedna serija nije izazvala toliko pažnje i reakcije javnosti, pre svega političke. Autor serije se nije bavio politikom Slobodana Miloševića, već samo njegovim hapšenjem. Serija je dosta dobro urađena, od kostima, glume, scenarija, pa do glumaca. Autor nije rehabilitovao ili humanizovao Miloševića, već je prikazao onako kako je zaista izgledao i kako se ponašao u tim trenucima. Jedina zamerka što koliko znam nema svedočenja o tome da je Milošević imao pištolj i da je Mira bila histerična, kao što je znala da bude. Sada Miloševića brane oni koji su se prilikom hapšenja skrivali i distancirali od njega, mislim pre svega na Dačića, koji sada na toj temi pokušava politički da profitira. U pravu je Mrkonjić kada kaže da Sloba i mrtav diže rejting partije. Milošević je mnogo zla naneo zemlji, zbog čega je moralo da mu se sudi u Srbiji, u čemu se sada svi slažu. Međutim kao što Milošević nije vodio politiku u interesu zemlje i naroda, tako su i ovi posle njega nastavili da rade, samo bez ratova, sankcija.

  4. Nista nije cudno, setimo se samo koliko je i posle svega sto je ucinio Adolf Hitler imao sledbenika i obozavalaca…sta se cudite, pa ovo je narod koji jedva ceka rusku cizmu da mu stane za vrat jer to sto mu je ruska ruka u dzepu to nije dovoljno!!!

    1. Doktore, da li patite od Hitlerofobije????Uporediti Hitlera sa Milosevicem, to moze SAMO neko bolestan.

    2. U pravu ste za Ruse, ali verovatno niste i za Hitlera, jer pok. Milosevic nije imao toliku vojnu silu I ima dosta razlike u ponasanju vojnika. Realno, Nemci nisu silovali muskarce, i zene i mnogo sta sto su radili jugoslovenski komunisti ’90. Takodje,. Nemci su ratovali da pobede. DB je ratovala da bi krala, poenta je bila da rat TRAJE… Trece, u Nemackoj je bila ekonomska kriza, a ’80. u Srbiji su bile vrlo bezbrizne. Nemci su krenuli u rat zbog bede, a komunisti su ratovali iz hira i obesti… Nemci su vodili evidenciju, i znalo se gde i koga su ubili, ovi su sakrivali zrtve, iskopavali i vozali pobijene, po vise puta… Cetvrto, Nemci nisu ratovali protiv svojih – nisu provocirali osvetu, da bi opravdali genocid. Dakle, da je pok. Milosevic ima takvu vojnu silu, verovatno bi bili i gori.

  5. Zar je Srbiji,posle predaje Milosevica NATO-sudu bolje?Zar bi Srbiji bilo bolje da je Djindjic ziv?Srpska elita je odvojila demokratiju,suverinitet i slobodu.Mada su to stvari koje su neodvojive i koje se medjusobno prozimaju i dopunjuju.Oni koji nisu imali hrabrosti da sude Milosevicu u zemlji nisu bili ni sposobni da vode drzavu.Njima je trebala predaja Milosevica NATO-sudu da bi ih Karla de Ponte castila cajem u policiji u Luganu.Godinu dana pre nego sto je Milosevic izgubio izbore……..nadam se da ce novi gazda Danasa smeti objaviti ovaj komentar….!

    1. „Zar bi Srbiji bilo bolje da je Djindjic ziv?“ Zašto iz ove rečenice deluje da ste se radovali što ga više nema, odnosno što je ubijen…Prvo to raskrstite sami sa sobom, dok još nije kasno, jer to nema veze sa tim da li ste onda bili za njega ili ne, već sa nekim elementarnim stvarima: poput humanosti, etike, morala. E kada sebi date iskren odgovor, onda se vratite ovde pa vas možda neko i udostoji neke ozbiljne polemike.

    2. A jesi nešto baš kontraverzno napisao da se ne objavi u p.m….najveći uspeh Slobin je taj što je ljude kao vi lepo spakovao u jednu grupu pravih patriota, ponosnih Srbendi, dežurnih žrtvi Amerikanaca, Nemaca Albanaca, Hrvata.
      Jedino vam nije objasnio cenu izolacije, ratova, devalvacije, pogrešnih diplomatskih poteza da ne nabrajam, a većina je nesposobna da to sama vidi.

      Svet napreduje, menja, evoluira dok u Srbiji još uvek tema Slobodan.

    3. Jeste, hvala Bogu da je Milosevic predat u sud, jer mu je tamo i mesto – to je pravda. Bilo bi nam bolje da je Djindjic ziv, on je stradao kao mucenik, i zrtva tog ubilackog rezima.

  6. Serija je romantizovano i čini mi se prilično verno iznijansirano, da se za svakoga nadje ponešto, prikazala poslednje dane Slobodana Miloševića u zabarikadiranoj slobodi. Za razliku od serije, istorija decenije Miloševićeve vladavine je toliko je gruba i hrapava da je niko ničim ne bi mogao ulepšati.

  7. Dana je dala najbolju dijagnozu dešavanja devedesetih. Kamo sreće da ima još tako hrabrih žena i muškaraca da popu kažu pop a bobu bob. Dosijea otvoriti odmah bez ikakvog kalkulisanja. Svi koji se tome protive verovatno imaju puno putera na glavi od onih posle 5 oktobra do ovih danas.

    1. Dana kao i njen muž su od one sorte koja ako treba da upotrebim analogiju sa jednom domaćom životinjom, daju dosta mleka, ali se na kraju „ritnu“ i sve to prospu. Tendenciozno, ružno, pokvareno je dos, ili makar ceo dos tako generalizovati, mogao bih da se složim oko dss-a, ali ne i oko ds-a, makar ne oko Đinđića. Čovek koji je streljan baš od strane službe, mnogo je , previše je bezobrazno, pokvareno i cinično lepiti njemu tu etiketu „saradnika službe“. Inače, da se SPO zaista pitao, Milošević bi bio rušen, leta gospodnjeg 2025-e.

  8. Све, али Даница Драшковић да неком нешто прича… па она и Вк су опљачкали Београд, саучесници су разарању Србије и Југославије, а и дан данс су уз власт и на власти. Еј, бре, 30 година нас јашу. Ко је овде луд?

    1. Jedna jedina stvar, koja nije mala i nebitna i sa kojom se slažem sa njom, i sa Vukom, jesu DB i dosijei. Sve ostalo a što dolazi od njih nema neku posebnu vrednost i težinu. A i iskompromitovali su se, nemali broj puta.

  9. Naruceni tekstove druhosrbijanaca kojim se pravda zlocin prema Stbima posle „revolucije“ u ime i pravdanje americkog imperijalnog fasizma.Pitanje za sve petokolonase i drugosrbijance ZASTO MU NISTE SUDILU U SRBIJI?

    1. Suđeno je i u Srbiji, ubistvo Ivana Stambolića, atentat na Vuka Draškovića, ali šta objašnjavati nepismenom nacionalisti.
      Najveća zla Srbima učinio je upravo Milošević i njegovi saradnici, a to su mu omugućili takvi likovi, koji se lažno predstavljaju patriotama, a stvarno su obična rulja.

      1. Slobodan Milošević u Srbiji nikada nije izveden pred bilo koji sud. Za pomenute zločine (ubistvo Stambolića i atentati na Draškovića) su drugi ljudi suđeni i osuđeni. Pravno gledano, nijedan krivični postupak protiv Slobodana Miloševića o tome nikada nije vođen. To što je u presudama Milošević pominjan kao naredbodavac je pravna besmislica i bezobrazluk jer Miloševiću nije suđeno i nikada ni na jednom glavnom pretresu nisu predstavljeni niti izvođeni bilo kakvi dokazi koji bi podržali tezu da je Milošević naredio ubistva. Tako je sa pravne strane, a sa strane logike je stvar još jasnija. Da li bilo ko ko razmišlja svojom glavom može da svari izmišljotinu da je Milošević naredio ubistvo Stambolića zato što se plašio da on može da mu bude opasan protivnik kao kandidat DOS-a za predsednika SRJ? U to vreme je Stambolić bio apsolutno nebitna (faktički nepostojeća) politička figura, a DOS je mnogo pre njegovog ubistva već predstavio Koštunicu kao svog kandidata. A što se tiče Draškovića samo treba staviti prst na čelo i pitati sebe da li je on bio veća smetnja Miloševiću ili ujedinjenju opozicije? A ako vam je to suzviše komplkovano pitanje razmislite zašto je pred izbore Drašković izbačen iz DOS-a? Ili najlakše, zašto je neposredno nakon pokušaja atentata na Draškovića na Ibarskoj magistrali njegov (Draškovićev) advokat za to krivično delo napisao krivičnu prijavu protiv Zorana Đinđića? Da, dobro ste pročitali, protiv Zorana Đinđića a ne protiv Slobodana Miloševića.

          1. Hoces li biti saucesnik ko nas je nas je bombardovao i ubijao nasu decu jel to opravdavas. Da li smo mi napali amere ili oni nas. zabiravio si koliko si ameri pobili decu sirom sveta

          2. Eto ti ga sad! Čudin su tokovi motivacije u srpskoj politici. Sve Makijevali do Makijavelija.

    2. Jer je pocinio medjunarodni zlocin, za sta se sudi u medjunarodnom sudu.

  10. Zlobo .
    Moralo je tako završiti,a njegovi repovi i danas vedre i oblače.

  11. Pa nije ni cudo da su se Slobini poklonici podigli, obzirom da Srbijom vladaju Slobini najbolji segrti.

      1. Je li majka rodila junaka da navede zbog čega je Sloba na kraju bio optužen jer je optužnica tokom postupka užsvana i skraćivana. Uz napomenu da ga za atentat na Đinđića nilo nikada nije ni optužio. Imao je motiv ali je imao i alibi.

  12. Што је више подвала и лажи
    Слобо нам је милији и дражи.
    Предјсениче, колико си био велики говори то да те се и након 20 година од кад ниси власт још увијек плаше
    ДОС гмизавци. И мртвог те се плаше, јер си за њих био и остао недостижна величина, иза које је упркос тешким притисцима с поља остала Република Србска и резолуција 1244.
    А пета колона данас само беспомоћно вришти.

  13. Ko vama brani da pišete šta hoćete, a što se tiče Draškovićke, bolje joj je da ćuti, nen se samo sjeti svog gospodina od „Rada“ do Mike Špiljka , dopisnika Tanjuga iz Afrike koji plemensku ratnu igru proglašava ratom.Koliko su stanova ,za svoje vlasti, podelili u Beogradu, famili, projateljima. Koliko je miliona primila kao čl. upravnih odbora. Vuk od komuniste postade četnik sa Ravne gore. Bolje joj je da se nigde ne javlja, a i vama da takve ne trpate na svoje stranice, ako želite da vas čitaju pošteni i pametni ili bar omi koji su nešto i juče čitali.

  14. Izgleda da mnogi zaboravljaju da je Sloba svojom „mudrom“ politikom dozvolio bombardovanje Srbije, iako je mogao reci „malo morgen“ kada je to bilo najvaznije. Trebalo mu je 78 dana (!!!) da promeni misljenje, tragovi se jos uvek vide.

  15. Autor …
    Svaka čast, koliko li samo zla i omrze ima u tebi, nek ti Bog oprosti. Kad po svojima pljuješ šta je ostalo za druge …
    Ziv-a mi bio-la …

  16. Milošević je bio čovek a ne kao ovi zapadni plaćenici.
    Samo izdajnici mogu da ga lude a njima se zna mesto.

  17. VI NISTE NORMALNI, KOGA JE TO SLOBO PRVI NAPAO!? PA NIJE VAM ON BIO 1945. ŠTO SU NAS TAD ANGLO SAKSONCI BOMBARDOVALI VAMA JE KRIV I TATA ŠTO JE DIRAO MAMU!!! KAKO VAS NIJE SRAMOTA?

  18. Kako je i ko je omogucio jednom obicnom bankaru iz Njujorka,nepoznatog siroj populaciji.i Srbiji omogucio da.munjevito.dodje na celo.Partije zakomplikuje odnse u Jugodlavijo zavrbuje I porcini vosku razbije Partiju izazive.ratove instradsnua? Da nije CIA spijun?

  19. Kakav politicar,uspeo da nas zavadi i da zaratimo sa celim svetom. Apsolutno nista normalno nije uradio za ovu zemlju, doveo je do ivice propasti i istrebljenja. Nista bolje nije ni zasluzio, Trebali su da zavrse kao Obrenovici.

  20. Koja je to funkcija, supruga predsenika stranke manjinskog kolaicionog partnera vladajuce stranke?

  21. Sreća te Draškoviće niko ništa ne pita,ovu gospođu koja je ,sa kilo nakita,sa ulice pozivala ljude onog 5.oktobra da dođu kod skupštine.Ona je sebe samu predlagala za direktora BIA. Možete li zamisliti kakva bi nas tek tada nesreća snašla. Preživesmo nesrećni period ministrovanja supruga ove penzionerke sa invalidskom penzijom,njeno direktorovanje možda ne bi smo…….ili je tu bilosamo ličnih potrebs. U svakom slučaju mnogo bolesnih ljudi u političkom životu Srbije.

  22. Nikad nećemo biti država u pravom smislu reči dok ne otvorimo arhive. Država svojim pravnim sistemom vaspitava građane, stavlja ih u odredjeni-psihološki, moralni, filozofski kalup. Krivične sankcije pre svega tome i služe kao i uostalom ceo pravni sistem. Otuda i otvaranje arhive služi ovom cilju da podupre pravni sistem pravdom koja i služi da usmeri građane prema određenim vrednostima „generalno“ gledano. Kakvu poruku iz ugla prava, pravde, morala šalje država građanima neotvaranjem arhive?…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.