Bez blokade sutra u Novom Sadu, organizovan prevoz na granični prelaz 1Foto: Radovan Balać

Protesta sa blokadom sutra neće biti u Novom Sadu, ali će biti organizovan prevoz za blokade graničnih prelaza koje su ranije najavljene, potvrdili su organizatori protesta za Danas.

Organizovan je prevoz za granični prelaz Šepak kod Loznice i u pitanju je prva blokada graničnog prelaza u okviru protesta, koji se već nedeljama organizuju u znak protesta protiv projekta Jadar kompanije Rio Tinto.

Prethodno je u više navrata najavljivano da će se ići organizovano u Loznicu na blokade, što se nije realizovalo. Organizatori su nam rekli da očekuju dobar odziv za sutrašnji skup.

– Ove nedelje nema blokade u Novom Sadu, ali zato idemo da podržimo ljude koji su u problemu sa Rio Tintom – izjavio je Miran Pogačar, jedan od organizatora protesta.

Polazak je sutra, u devet časova. Nije poznato gde će biti mesto polaska, ali svi koji se prijave putem onlajn formulara biće obavešteni putem SMS poruke.

„Nedeljčani nas čekaju! Novi Sad stiže kao podrška! Rio Tinto marš iz Srbije“, navodi se u pozivnici građanima na društvenoj mreži Fejsbuk.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari