Posle dva meseca pregovora i dogovora i čestih najava iz sedišta lokalnih odbora političkih stranaka i koalicija, koje su na majskim izborima osvojile odborničke mandate u Skupštini opštine da je formiranje skupštinske većine i lokalne vlasti u Prijepolju „svršena stvar“, stvarnost je ponovo demantovala političare.

Posle dva meseca pregovora i dogovora i čestih najava iz sedišta lokalnih odbora političkih stranaka i koalicija, koje su na majskim izborima osvojile odborničke mandate u Skupštini opštine da je formiranje skupštinske većine i lokalne vlasti u Prijepolju „svršena stvar“, stvarnost je ponovo demantovala političare. Došlo je do novog obrta, skupština nije održana, a opština Prijepolje je na pragu da uskoro dobije prinudnu upravu.
Predsedavajući SO Milun Čaraveša, kao najstariji odbornik iz koalicije okupljene oko SPS, u prošli četvrtak potpisao je pozive odbornicima i zakazao za 14. jul nastavak konstitutivne sednice. Pripremljeni skupštinski materijal zadržan je na stolu dosadašnjeg sekretara SO Mersije Hrustemović, jer se u međuvremenu saznalo da nema ništa od, dan ranije iz stranačkih izvora zvanično najavljene i potvrđene skupštinske većine, koju bi činila srpska lista pod nazivom Koalicija „Složno“ – SRS-DSS-NS sa 25 odborničkih mandata i dve bošnjačke partije: Ugljaninova SDA i Ljajićev SDP sa po pet odbornika u lokalnom parlamentu. „Sve je bilo dogovoreno da skupštinsku većinu obezbede koalicija „Složno“ i SDP i SDA. Imali smo i gotovo usaglašene dogovore o čelnim funkcijama, zbog čega smo zatražili od predsedavajućeg SO da zakaže nastavak konstitutivne sednice za 14. jul. Kada je sav taj posao urađen predstavnici SDA su nam saopštili da im je iz centrale stranke „došla“ direktiva koja im ne dozvoljava da sa koalicijom „Složno“ formiraju vlast“, rekao je Zoran Despotović, predsednik lokalnog odbora radikala i narodni poslanik u prošlom sazivu republičkog parlamenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari