Nećemo da plaćamo tarifu kao da živimo u strogom centru Kragujevca

Bez dogovora završen i drugi protest protiv plaćanja parkinga u kragujevačkom naselju Aerodrom

Ostavite komentar


  1. Cena jeste sporna, ali sami su tražili da im se reši zauzimanje parking mesta od prodavaca automobila koji najbolja mesta zauzmu sa po 5 ili 10 vozila. Jedini lek je naplata parkinga jer registrovano vozilo koje je propisno parkirano ne možeš da ukloniš. Slažem se da ideja o ekstra zoni nije neka, možda za sam centar Aerodorma i ima smisla zbog nesnosnih gužvi, ali ta odluka ne pogađa toliko stanare jer oni neće da to plaćaju već mislim oko 200-300 dinara mesečno za prvi auto, ne znam koliko je drugi. Slažem se da nisu ekstra zona, ali nisu ni periferija kao što ovaj jedan priča. Sve se živo preseli u tom pravcu i sud i svašta a gužve preko dana kao u centru….

  2. Svuda u svetu se plaća parking. A ko neće da plati neka proda auto i šeta, ionako je vazduh zagađen dovoljno. Da mi što radimo i živimo ovde možemo da nađemo mesto kad se vratimo sa posla.

  3. Ja da vam kažem nešto! Taj deo grada je divlji zapad kada je parkiranje u pitanju i podržavam uredjenje parkiranja. Pola parkinga koji postoje u tom naselju zauzimaju prodavci kola sa svojim kolima, to svi redom parkiraju gde stignu. Užas. I tteba da se naplaćuje parkiranje!

  4. Samo složno nedajte se…gracka vlast posluje po principu sjaši kurta da uzjaši murta..kako koja dodje uteruje harač i poveća porez a u gradu rupa fo rupe i u naseljima haos.

  5. Mesečna karta za stanara je 200rsd i obračunava se kao zona 9. Ko su ovi što se bune ne znam, al prvi put ne moram da kružnim ko budala po pola sata da se parkirao.

  6. Prvi auto 200 dinara mesečno drugi auto 400 dinara, bez obzira na zonu ukoliko ste stanar.

    Ljudima koji voze kola sa ovlašćenjem treba da se nekako izađe u susret.

    JKP Parking treba da izađe sa planom rada i poveća broj parking mesta u narednom periodu.

    Recimo između Ljube Vuckovicy i Grada Karare mogu da se spoje parkinzi.

    Sto se tice Aerodroma tice krajnje je vreme da neko a ponajpre Radomir Nikolic odgovara zbog izgradnje TC Sava Building čijom je izgradnjom izgubljeno 62 parking mesta.
    Projektom je bilo.predvidjeno parkirališta na krovu zgrade sa 62 mesta i izgradnja parkinga sa 42 mesta ali toga danas nema.

    Od parkinga za dostavna vozila nastala je bašta poslastica ice Srce.

    Radomir je prodao direktnom pogodbom 3 parcele, 2. u grada Karare i jednu u Svetogorskoj i umanjio zelene površine a povećao saobracajni haos sa kojim ćemo u narednim decenijama imati muke.

    Inače treba svuda uvesti naplatu i u Erdogliji, Stanovu, Ibarskih rudara, Deninom brdu da vlasnici kuća sa dvorištem nauče da kola parkiraju u svom dvorištu a da ulica služi za saobracaj.

  7. Naplatom parkiranja samo grad otima od gradjana. To su parkinzi stanara. Stanarima je bolje da sami postave rampe sa karticom za otvaranje koju ce imati samo stanari.

  8. Puna podrška za ukidanje naplate parkinga u naselju Aerodrom u Kragujevcu. Samovolja vlasti u Kragujevcu je bezočna.

  9. Grad bi pre svega trebalo da se bavi lokalnim saobraćajem u skladu sa vremenom u kome živimo.
    Umesto povećanje broja parking mesta, urediti linije gradskog prevoza, urediti pešačke i izgraditi biciklističke staze.
    Na taj način bi se radije odlučili ići bez stesa javnim prevozom, biciklom ili pešaka, umesto sopstvenim motornim vozilom.
    Trenutno stanje u javnom saobraćaju, stanje pešačkih i nepostojanje biciklističkih staza u gradu dovode do odbojnosti od same pomisli da se pogotovo po lošem vremenu putuje na bilo koji drugi način sem sopstvenim motornim vozilom.

  10. Protest predvode politicari i ljudi koji su godinama maltretirali stanare svojim neregistrovanim vozilima punim djubreta, ali i politicarke koje imaju po nekoliko sluzbenh automobila takdje maltretirajuci svoje komsije i uzurpirajuci po nekoliko parking mesta. To je istina

  11. Više reda ne škodi,ali uz to mnogo bolja organizacija povodom toga.Treba plaćati parking i omogućiti veći prostor za parkiranje

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.