Bez novoobolelih u Šapcu 1Redovna konferencija za novinare: Šabac Foto D.E.

U nedelju, nakon testiranja, nije bilo nijedne osobe koja je pozitivna na korona virus u Šapcu. To je prvi put od 23. juna da nije bilo novoobolelih, a ukuopno je do sada zaraženo 1.950 osoba.

U regionalnoj kovid bolnici smešten je 101 pacijent, sa tri novprimljena i sa sedam otpuštenih. Od sutra, utorka, raspušta se i pomoćna kovid bolnica u sali Ekonomske škole, a sva oprema zadržaće se u slučaju povećanja obolelih.

Gradska uprava do sada je podelila oko 14.000 zdravstvenih paketa, sa dezinfekcionim sredstvima i maskama, i svih 36.000 domaćinstava na teritoriji Grada Šapca dobiće ove pakate. Do sada je na zaštitne mere iz gradskog budžeta izdvojeno 27 miliona dinara.

I dalje su nastavljeni propagandni napadi SNS na krizni štab o neodovoljnoj brizi za građane pogotovo starije polulacije. Aktivisti SNS uručili su određen broj zaštitne opreme gerontološkim centrima u Šapcu.

Milan Vasić, načelnik Gradske uprave, podsetio je da su do sada za dva gerontološka centra redovno ospkrbiljivana maskama, vizirima, rukavicama, skafanderima kao i dezinfekcinim sredstvima i da će isporuke biti nastavljene u skladu sa potrebama. Grad će svih 14.000 učenika i 1.700 nastavnika snabdeti sa zaštinim maskama za početak nove školske godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari