Fudbalski sladokusci imali su šta da vide u sinoćnim mečevima osmine finala Lige šampiona, mada posle prvih 90 minuta nijedan od timova nije došao do prednosti. U madridskom duelu između Reala i Mančester junajteda bilo je 1:1, dok su Šahtjor i Borusija iz Dortmunda remizirali 2:2.


Real je na svom terenu bolje otvorio meč protiv „crvenih đavola“, ali nije imao sreće da inicijativu kruniše vođstvom. U timu gostiju, kao ni na klupi, nije bilo Nemanje Vidića, što je dalo dodatnu motivaciju pulenima Žozea Murinja. Koentrao je u 6. minutu odlično šutirao, ali je De Hea bio na pravom mestu i loptu skrenuo do stative. Mančester je strpljivo čekao svoju šansu i dočekao je u 20. minutu. Runi je izveo korner sa leve strane, Velbek najbolje skočio na ivici peterca pa je Lopez, koji je menjao povređenog Kasiljasa, bezuspešno pokušao da sačuva svoju mrežu. Ronaldo je prvi put igrao protiv kluba u kojem je stekao fudbalsko ime, ali mu to nije smetalo da nastavi sa golgeterskom serijom. Sedmim pogotkom u sezoni u Ligi šampiona ostao je usamljen na vrhu liste strelaca. U tom 30. minutu naskočio je Evru, savladao De Heu, ali i obuzdao emocije. Nije se radovao kako to obično čini, iz poštovanja prema Aleksu Fergusonu i „crvenim đavolima“. Real je do kraja prvog dela nastavio da dominira terenom, ali se na odmor otišlo poravnatim rezultatom.

Slika se nije bitnije promenila ni u nastavku. Probali su Di Marija (53) i Koentrao (61), pre nego što je Van Persi (71) u jednom napadu propustio dve velike prilike. Prvo je Lopez uz pomoć prečke odbio loptu u polje, a drugi put je Alonso u poslednjem trenutku izbacio loptu iz praznog gola. Golman Junajteda De Hea je bio odličan u 79. minutu posle pokušaja Kedire. Meč je završen bez pobednika, a odluka o putniku u četvrtfinale biće doneta na Old Trafordu.

Četiri pogotka viđena su u Donjecku, gde je Šahtjor dva puta vodio protiv Borusije, ali nije uspeo da sačuva prednost. Do prve je stigao posle pogotka Daria Srne iz slobodnog udarca u 31. minutu, njegovog prvog u Ligi šampiona još od meča sa Partizanom 15. septembra 2010. Deset minuta kasnije izjednačio je Levandovski svojim petim golom u sezoni, a novo vođstvo domaćinu doneo je Daglas Kosta u 68. minutu, posle samo šest minuta provedenih na terenu. Konačan rezultat postavio je Humels u 88. minutu posle centaršuta Šmelcera iz ugla čime je znatno uvećao šanse „milionera“ da se nađu među osam najboljih timova na Starom kontinentu.

Real – Mančester junajted 1:1 (1:1)

Strelci: Ronaldo 30 – Velbek 20. Stadion: Santjago Bernabeu. Gledalaca: 79.429.

Sudija: Feliks Brih (Nemačka). Žuti kartoni: Van Persi, Rafael, Valensija (Mančester junajted).

Real: Lopez, Arbeloa, Ramos, Varan, Koentrao, Alonso (od 83. Pepe), Kedira, Ozil,Di Marija (od 75. Modrić), Ronaldo, Benzema (od 60. Iguain).

ManČester junajted: De Hea, Rafael, Ferdinand, Evans, Evra, Kerik, Džons, Kagava (od 64. Gigs), Velbek (od 73. Valensija), Runi (od 84. Anderson), Van Persi.

Udes aviona u Ukrajini

Četvoro ljudi je poginulo, a sudbina dvoje je neizvesna nakon udesa aviona Antonov AN-24, koji je iz Odese u Donjeck prevozio 45 putnika i članova posade. Avion je umesto na pistu sleteo 700 metara dalje u polje, a zatim se zapalio. Među povređenima ima i navijača Šahtjora, koji su putovali na utakmicu protiv Borusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari