Bez podrške za reizbor dekanice Ljiljane Marković

Podela na Filološkom fakultetu u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Poštovani, nije tačno da niko ne želi da razgovara s novinarima. Poseban revolt izazvala je činjenica da dekanka u Izveštaju o finansijskom poslovanju u 2018 godini nije dala specifikaciju po stavkama za potrošenih 375 miliona dinara,

  2. „Na sajtu Filološkog fakulteta objavljen je Poslerevizioni izveštaj o merama ispravljanja, u kojem je DRI konstatovala da je Fakultet na većini primedbi odgovorio na zadovoljavajući način.“
    Možda je rukovodstvo zadovoljilo državu vrativši joj protivzakonito prisvojene pare, ali nije zaposlene kojima je uskraćen odgovor na pitanje kome su otišle te ogromne sume, i gde odlazi novac koji zarađuje fakultet. .

  3. Pare su otišle na LUX taksi, kojim cenjena dekanka i njena prethodnica, sada prodekanka, dolaze na posao svaki dan, dok stranim lektorima, bez čijeg angažovanja fakultet ne može da funkcioniše, isplaćuju minimalac.

    1. Poštovani, taman da koriste taxi svakodnevno od Zemlje do Meseca, ne bi toliko potrošile. Bivša dekanka nije prodekanka u sadašnjem dekanskom kolegijumu. Nego, videste li stavku „Ugostiteljske usluge“ u finansijskom izveštaju Fakulteta? Ako iznos podekite sa 365 dana, ispadne da se svakog dana jelo i pilo za 18.000 dinara! PRIJATNO!

      1. Fakultet svakodnevno ima delegacije u poseti, pa ih treba i odvesti ponekad na rucak ili veceru.

  4. Odgovor sima: Suštinsko je pitanje da li je prisvojeni novac vraćen u budžet Srbije. Zasad za to nemamo potvrde. Sledeće treba istražiti: Ko je dobio milionske honorare? Jednako je važno: ispitati navode iz komentara profesora Moderca.

  5. Jedina katedra koja je protiv Ljiljane Marković jeste katedra za srpsku književnost. Njeni članovi su jedini napustili veće i poslali Mila Lompara koji je upravu fakulteta kritikovao zbog ulaska u EU i NATO.

  6. Mnogo veći problem je nepotizam na Filološkom koji se niko ne usudjujeda pomene. Sin bivšeg dekana je u njegovom mandatu primljen na japanologiju kao asistent, sa završenim vajarstvom. Sin bivše dekanice primljen je na fakultet u njenom mandatu. Sin sadašnje prodekanice za medjunarodnu saradnju primljen je na japanologiju za asistenta sa završenom politikologijom.

    1. Izgleda da je mnogo toga loseg tu najvece, ne samo nepotizam. Nadam se da se predstavnici ove institucije nece obrukati kao fonovci i reci da je crno belo! Ako im je sve navedeno ok i prihvatljivo, znaci da je tamo zalegla jos jedna hrpa sustinski neobrazovanih, NEPROSVECENIH!

  7. Klupko se odmotava: ima još primera nepotizma, državnog novca proćerdnog ili strpanog u džepove rukovodilaca, ali je NAJVAŽNIJE da niko prstoim da mrdne na nekoliko prijava PLAGIJATA. Kakav FON, Filološki izbija na prvo mesto!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.