Bez političkih uslovljavanja 1Foto:vikipedia

U Skupštini grada Kragujevca je formirana Ženska odbornička mreža, koja je okupila 28 od ukupno 29 žena odbornica u kragujevačkom gradskom parlamentu.

Kao prioritete budućih aktivnosti Ženska odbornička mreža u Kragujevcu je postavila veće političko angažovanje žena, njihovo obrazovanje i promociju ženskog znanja, zdravlje žena i porodice, suzbijanje nasilja nad ženama i decom i ekonomsko osnaživanje žena, prenosi Služba informisanja ovdašnje gradske uprave.

Za koordinatorku Ženske odborničke mreže izabrana je Danijela Popović iz odborničke grupe Srpske narodne partije, za zamenicu Katarina Milosavljević iz Zajedno za Šumadiju, a za sekretara Marija Stevanović, odbornica iz LDP-a.

– Cilj Ženske odborničke mreže je uključivanje svih odbornica, čime pokazujemo da nije bitna politička opredeljenost već da ispred sebe imamo jedan isti cilj, a to je veća afirmacija žena, bolji položaj žena u gradu Kragujevcu, rodna ravnopravnost i ekonomsko osnaživanje, rekla Popovićeva nakon formiranja Ženske odborničke mreže u Kragujevcu. Prva aktivnost Ženske odborničke mreže u Kragujevcu najavljena je za 18. novembar – Dan protiv zlostavljanja dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari