Dok engleski mediji bruje o njegovom odlasku na jednogodišnju pozajmicu u grčki Olimpijakos, fudbaler Mančester junajteda Zoran Tošić tvrdi da ne zna ništa o mogućnosti da se do isteka prelaznog roka u Evropi, sledećeg ponedeljka, sa Old Traforda preseli u Atinu.

– Za tu vest saznao sam od brata, a on je pročitao u nekim novinama. Odmah sam pozvao svog menadžera Ljubomira Vorkapića, koji, takođe ne zna ništa o navodnoj pozajmici u Olimpijakos. Znači, ne mrdam nikuda iz Mančester junajteda. Rešen sam da sačekam svojih „pet minuta“ u prvom timu. Mnogo je takmičenja i utakmica, verujem da ću pre ili kasnije dobiti priliku da sebi, treneru i ostalima dokažem da mi je ovde mesto. Nani je, recimo, veći deo prošle sezone igrao Kup mečeve, da bi mu se ove, odlaskom Ronalda, otvorio prostor u prvih 11 na premijerligaškim utakmicama. Ne znam da li je pametno unedogled čekati priliku ili otići u sredinu gde bih sigurno igrao, ali naoružan sam strpljenjem – pričao nam je juče, posle treninga sa „crvenim đavolima“, vezista srpske A selekcije, koji i pored dobrih rola na pripremnoj azijskoj klupskoj turneji i odlične partije u prijateljskom meču „orlova“ i Južne Afrike, još nije zaigrao ove sezone u Premijer ligi.

Zimska akvizicija aktuelnog engleskog prvaka i evropskog vicešampiona, ipak, biranim rečima govori o najvećem klubu u Grčkoj.

– Olimpijakos je velika fudbalska sredina, klub sa najviše nacionalnih titula u poslednjoj deceniji i redovni učesnik Lige šampiona. A, kao mlađi, sam se, tokom probe u AEK-u, upoznao sa životom u Atini… – kao da ne odbacuje sasvim selidbu na Pirej, dvadesetdvogodišnji fudbaler sredine terena, koji je pažnju ser Aleksa Fergusona skrenuo brzim šprintevima po levom boku, veštim driblinzima i dobrim izvođenjem slobodnih udaraca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari