Novi derbi je pred Crvenom zvezdom. Izabranici stratega Aleksandra Kristića koji su ušli u loš ritam posle dva prvenstvena poraza protiv Partizana i Hajduka u Kuli u subotu uveče (18.15) dočekuju uvek nezgodni OFK Beograd. Pobeda se stavlja pod epitet moranja, a do nje se može samo po receptu trenutnog kapitena Pavla Ninkova.

– Moramo da izađemo borbeno, da pokažemo veliku želju i karakter i da pokušamo da dobijemo ovu utakmicu – rekao je Ninkov.

Ni njemu i igračima nije bilo lako poslednjih dana, ogroman pritisak se srušio na pleća, a trener Aleksandar Kristić bio je primoran da više od novih taktičkih varijanti izigrava psihoterapeuta.

– Moj posao je da pomognem fudbalerima da prebrode krizu i da utakmicu sa OFK Beogradom odigraju sa karakterom, borbeno, na način koji je izostao protiv Hajduka. Na toj utakmici nedostajalo nam je borbenosti. Pobedom u narednoj utakmici povratili bismo atmosferu koja nas je krasila – rekao je Kristić.

Trener Crvene zvezde svestan je da će protiv njegovih momaka igrati jedan kvalitetan tim i da potcenjivanja romantičara ne sme da bude.

– Veoma poštujem OFK Beograd i njihovog trener Dejana Đurđevića. Imaju puno dobrih, mladih igrača, koje izbacuju iz godine u godinu. Najveća opasnost za nas su prekidi.

Na pitanje kako se on bori sa pritiskom, jer poslednjih dana je u medijima bio često smenjivan, Kristić je rekao da shvata težinu činjenice da je trener Crvene zvezde, ali da ne obraća pažnju na pisanja.

– Tako je bilo i kada sam postao trener Zvezde. I tada je bilo dosta priča o mojoj smeni, navikao sam, tako je to u Zvezdi uvek…Jednostavno, skoncentrisan sam samo na teren, retko čitam novine i maksimalno sam posvećen radu – rekao je Kristić.Zvezda će inače u meč sa OFK beogradom ući oslabljena neigranjem povređenog Slavoljuba Đorđevića i duže odsutnih Milana Vilotića i Danijela Mihajlovića.

Parovi 11. kola

SUBOTA: Spartak Zlatibor voda – Inđija, Vojvodina – Borac, Crvena zvezda – OFK Beograd, Jagodina – Hajduk, Javor – Sloboda Point Sevojno, Čukarički – Metalac. NEDELJA: Smederevo – Rad, BSK – Partizan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari