Asfaltiranje regionalnog puta 2A 161, kroz naselje Žagubica, na putnom pravcu Žagubica – Bor, u dužini od 250 metara, završeno je u petak – 18. jula. Sređivanje ove deonice i kompletno presvlačenje asfaltnom masom vredno je 1,7 miliona dinara, a predstavlja značajan korak u cilju bezbednijeg saobraćaja i poboljšanja putne infrastrukture u opštini Žagubica.


Biljana Perkić, šef punkta radne jedinice Žagubica navodi da je investitor ovih radova Republička direkcija Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ Beograd, a izvođač preduzeće „Štrabag“.

„Pored radova u Žagubici radnici „Štrabag – a“ angažovani su i po naseljima gde je to potrebno, pa su tako pre izvesnog vremena „putari“ bili na terenu u Krupaji gde je sanirano klizište u dužini od 65 metara i time rešen gorući problem. Takođe su asfaltirane i deonice puta kroz naselja Krepoljin i Selište“, ističe šef punkta Žagubica.

Aktivnosti i radovi koji se obavljaju na putnoj mreži, ili na pojedinim deonicama puta, imaju cilj da se očuva, obnovi i poboljša tehničko stanje javnih puteva, putnih objekata i saobraćajne signalizacije. Novim asfaltom koji je urađen u ulici 25. septembra, omogućen je lepši prilaz osnovnoj školi i cenru naselja Žagubica iz pravca Bora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari