Premijerno predstavljanje motocikala i plovila, akcije usmerene ka bezbednosti u saobraćaju i atraktivan prateći program obeležili su 6. međunarodni sajam motocikala, bicikala i prateće opreme „Moto Bike Expo – Novi Sad“ i izložbu nautike na kojem je nastupilo oko 40 izlagača.


Izlagači su uglavnom zadovoljni nastupom, kako zbog posećenosti, tako i zbog prodaje koja nije izostala uprkos efektima ekonomske krize, koja još uvek ima veliki uticaj na poslovanje u tim oblastima.

Tokom Sajmova potpisan je trojni Protokol o saradnji Novosadskog sajam, Regionalne privredne komore Novi Sad i Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula, koji je prvenstveno fokusiran na oblast nautike, koja po ocenama potpisnika predstavlja privrednu šansu Vojvodine i podsticaj privrednicima za buduću saradnju.

Svi posetioci sajmova dobili su na poklon publikaciju „Vodič za bezbednu vožnju motociklista“ koji je pripremljen u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja grada Novog Sada, a pored toga, sajmove su obeležile i amaterske trke ubrzanja i turnir u vožnji na zadnjem točku na specijalno uređenoj stazi na otvorenom prostoru Novosadskog sajma. Najuspešniji u trkama ubrzanja bio je Stevan Sokola, dok je u vožnji na zadnjem točku trijumfovao Marko Brkić.

U saradnji sa moto-zajednicom „BJBikers“ organizovana je prezentacija osnovnih načela bezbedne vožnje, a na Sajmu je nastupila i Moto asocijacija Srbije, koja okuplja 67 moto klubova širom Srbije.

Naredna priredba na Novosadskom sajmu je 78. međunarodni poljoprivredni sajam koji će se održati od 14. do 21. maja, a koji će i ove godine okupiti veliki broj domaćih i stranih kompanija iz oblasti agrobiznisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari