Bezuslovno verovati strahu žena

* Koliko ubijenih žena treba da bude da bi država shvatila da mora da počne da veruje iskustvu žena, a ne apstraktnom ženomrzačkom principu 'očuvanja porodice'

Ostavite komentar


  1. Drage žene, s obzirom da država, socijalni centri, raznorazni projekti, konsultanti, psiholozi, demagozi, roditelji, braća… ne mogu da vas zaštite od muževa ili mladića psihopata, toljage u ruke i rešavajte situaciju same. Nemate pojma koliko tih potencijalnih nasilnika ustukne kad im uzvratite.

  2. Da li postoji statistika koliko je oceva i muskaraca prijavljivalo nasilje nad njima i decom od strane zena? Takvih zena nema? Statisticki mozda nema jer se statistika o tome ne vodi ali puna drzava takvih zena i majki.

  3. Pavle, mislim da ce Vam odgovor dati to ako prebrojite zrtve ubistava. Brojka je na zenskoj strani, to jest daleko je veci broj zena ubijenih od strane muskaraca, nego obrnuto.

    A sto se tice generalno nasilja jednog pola nad drugim, i tu se ne sme zaboraviti da su muskarci fizicki jaci. Lakse ce se odbraniti muskarac od zene nego zena od muskarca, kada se nadju u stanu jedan na jedan.

  4. Što se tiče onih koji pominju nasilje žena nad muškarcima u ovoj priči, potrebno je napraviti jasnu distinkciju kada i kako je korisno, svrsishodno i, na kraju, pristojno praviti ove paralele. Da, postoji i to i da, problem je, ali sa ovakvom statistikom pred sobom postoje, čini mi se, dva razloga za ovakve komentare. Ili komentator ima utisak da je svako zlo isto, pa pominje i žensko nasilje, što govori o neposedovanju osećaja i mere za ovakve diskusije. Ili je prosto maliciozan. A da, treća mogućnost je da ima ličnu frustraciju koju leči ovde, što isto ne treba zanemariti.

  5. "Autorka je konsultantkinja za žene sa traumom muškog nasilja", radikalna feministkinja!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.