Projekcijom filma, Kazneno-popravni zavod kod Požarevca zahvalio se osuđenicima u otvorenom i poluotvorenom režimu služenja kazne za angažovanje u odbrani od poplava tokom maja i drugim društveno korisnim akcijama na kojima su bili angažovani. Upravnik „Zabele“, Dejan Novaković kaže da je ovo dodatni doprinos njihovoj resocijalizaciji i reintegraciji u društvo.

-I u narednom periodu nameravamo da organizujemo i druge kulturne aktivnosti za osuđenike, kao nagradu svim onim koji se dobro vladaju i svojim radom doprinose bolje funkcionisanje Zavoda, poručio je upravnik KPZ ”Zabela” Dejan Novaković.

Jedan od osuđenika, Z.Ć. u zatvoru je poslednjih godinu i po dana. On kaže da ovakva dešavanja ljudima u zatvoru mnogo znače i da priželjkuje nove filmske primijere, predstave i koncerte. Jedna od glumačkih zvezda, Miloš Biković ističe da mu je ovo prvi put da neki svoj film prati u zatvoru. “Do sada nikada nisam bio deo inkluzivnog procesa, zbog čega mi je ovo pojavljivanje pred osuđenicima jedinstveno iskustvo i nesvakidašnji doživljaj”, rekao je popularni glumac, zvezda srpskog filma, Miloš Biković.

Emitovanje filma za zatvorenika organizovano je u bioskopskoj sali restorana „Preporod“. Ovaj objekat u poslednje tri godine je renoviran. Pored ugostiteljskih usluga i bioskopske sale, poseduje smeštajne kapcitete i otvoreni bazen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari