Udruženje građana „Zdravo“ na teritoriji grada Požarevca sprovodi projekat pod nazivom „Sakupiš limenki 500 i voziš bajs često“ koji je podržan od strane Gradske uprave. Tim povodom u prostoriji Kancelarije za mlade grada Požarevca, prošle srede održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen pomenuti projekat.

 – Projekat je počeo 1. jula i trajaće do 1. septembra 2011. godine. U ovom vremenskom periodu građani Požarevca treba da prikupe 500 limenki, koliko je potrebno da bi se proizveo jedan bicikl. Prvih četvoro biće nagrađeno po jednim biciklom. Svih 500 prikupljenih limenki potrebno je dostaviti u Kancelariju za mlade grada Požarevca radnim danom u vremenu od 8 do 15 sati. Ekološko društvo „Obruč“ biće zaduženo da limenke preuzme i reciklira“, rekla je predstavnica Kancelarije, Ivana Rašić.

Projektom „Sakupiš limenki 500 i voziš bajs često“ Udruženje Zdravo je apliciralo na konkursu Gradske uprave za finansiranje Udruženja i NVO u 2011. godini. Projekat je podržan sa 46.000,00 dinara. Projekat je ekološkog karaktera i ima za cilj unapređenje kvaliteta životne sredine, podizanjem nivoa svesti građana o upravljanju otpadom i reciklaži, ali i podsticanje građana na zdrave stilove života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari