Biciklistička vožnja sutra tačno u podne kao podrška obolelima od raka, u Beogradu i još 30 gradova (MAPA) 1Foto: M. Vuković, O.Vasović (arhiva)

Na Trgu republike sutra od 12 časova biće održana biciklistička vožnja kao podrška desetoj jubilarnoj manifestaciji “Daj pedalu raku”, koju organizuje Ženski centar “Milica”.

Okupljanje učesnika je u 10.30, a biciklisti će voziti trasom Trg republike – Vasina – Uzun Mirkova – Pjarona de Mondezira – Bulevar Vuka Bojovića – Beton hala – biciklistička staza Sava promenada – Ada, Bici-centar „Markoni”.

Biciklistička vožnja sutra tačno u podne kao podrška obolelima od raka, u Beogradu i još 30 gradova (MAPA) 2
Foto: Beoinfo

U isto vreme, tačno u podne, vožnja će startovati i u više od 30 gradova Srbije i regiona.

Sekretarijat za zdravstvo Beograda podržao je ovu manifestaciju, navodeći da se radi o velikom javno-zdravstvenom problemu.

“Cilj je podizanje svesti čitave društvene zajednice, a posebno žena o značaju skrininga, preventivnih i redovnih pregleda dojki, te ranog dijagnostikovanja i lečenja bolesti, kao i promovisanje zdravih stilova života, naročito sporta, stavljajući akcenat na biciklizam, kako u prevenciji tako i u rehabilitaciji žena posle operacije raka dojke”, navode iz Sekretarijata za zdravstvo.

Ova manifestacija, koja je postala sinonim zajedničke borbe protiv raka dojke, okuplja hiljade učesnika, pacijenata, članova porodica obolelih i lekara kako bi zajedno poslali poruku solidarnosti i podigli svest o važnosti prevencije, ranog otkrivanja i lečenja raka dojke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari