BiH predala Hagu zahtev za reviziju presude

Dodik: Izetbegović uvodi novu praksu ponašanja
Sednica Predsedništva BiH prekinuta, bez odluke o reviziji

Ostavite komentar


  1. Ispravno je uradila delegacija BiH sa podnosenjem zahteva za reviziju presude.
    Ona nije uperena protiv naroda Srbije nego protiv rezima Milosevicevog SPS i radikala koji su tada bili na vlasti i kada su najgore stvari radjene po Bosni i Hercegovini. Zar Ivek Dacic nije vise puta patriotski izjavljivao da njegov SPS ima ratni plen u susednoj Bosni pod nazivom "republika srpska".
    Do pomirenja medju narodima na Balkanu nece doci dok se ne sazna potpuna i puna istina o dogadjajima o Bosni i Hercegovini …… u prvom redu.
    Revizija tuzbe BiH ce tome najvise doprineti.

  2. @Donald

    Do pomirenja medju narodima na Balkanu nece doci pre svega zbog ovakvog licemernog izigravanja moralnih gromada od strane bosnjackih/albanskih/hrvatskih nacosa i sovinista. Ova revizija nece nicemu doprineti jer se radi o jeftinoj politizaciji i nicemu vise. I jos nesto, nije ovaj zahtev za reviziju podnela delgacija BiH nego ekipa oko Izetbegovica. Ako ti nije jasno, Izetbegovic, pa makar iza njega stali svi Bosnjaci nije isto sto i BiH niti ima pravo da svoje politicke igrarije predstvlja kao stav cele BiH.

  3. Ne branim Srbe i Srbiju jer za to nema ni potrebe. Voljno ili nevoljno, dobrovoljno ili pod prisilom, Srbija se pokazala sposobnom da kazni sve one koji su počinili ratne zločine. Isporučila je čak i osobe koje nikada u životu nisu imale kontakt sa oružjem niti zločinima koje su počinili drugi. Medjutim, čini mi se, da za druge učesnike u sukobima na teritoriji bivše Jugoslavije to nikada neće biti dovoljno. Sada se pokazuje da je ona priča o individualnoj odgovornosti, na kojoj se celo vreme insistiralo bila obična floskula, običan blef. Poenta je da se postigne, kolektivna, politička osuda čitavog jednog naroda, na osnovu koje bi se ostvarili ciljevi, koji se nisu mogli ostvariti ratom. Prateći politička zbivanja u Hrvatskoj i Bosni, prateći balkanske medije, neizostavno se nameće zaključak da ni Bošnjaci ni Hrvati ne žale toliko mrtve i nevino stradale u tim sukobima. Njima je samo žao što ti stradali nisu Srbi. Upire se prstom u Srbe i Srbiju, kao da žele da nas pored kažnjavanja celokupnog političkog, policijskog i vojnog vrha Srbije, nateraju da slavimo njihove "heroje", koji su ubijali samo u "demokratske i oslobodilačke" svrhe.

  4. nacionalizam je najgori otvor u nasem drustvu. tako je bilo sa nemackom 1940ih godina. nema potrebe gledati ko ke bolji lepsi ili pametniji. svi smo mi ljudi. a ove strane su pocinili zlocine. treba da se zaboravi sta smo mi uradilo posle rata a sta bosna. ko je koliko zlocinica isporucio a ko nije. mi kao drustvo treba da zbog nas gledamo nasa posla. da uradimo sta je pravno. ne zbog njih ili da se nekome pravdamo, nego zbog nas.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. avgust i 1. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.