Bihali tražio od Tužilaštva i Ustavnog suda informacije o navodnom predmetu protiv Levijatana 1Foto: Medija centar

Vođa Levijatana Pavle Bihali izjavio je danas da je uputio zvaničan zahtev i Republičkom javnom tužiocu i Ustavnom sudu za dostavu informacija o, navodnom, predmetu protiv Levijatana, o kome mediji pišu.

Podsetimo, Vrhovno javno tužilaštvo zatražilo je zabranu desničarskog pokreta Levijatan, ali je Bihali za Danas rekao da ne zna nišra o tome.

– Apropo navoda u svim medijima a u svojstvu ovlašćenog lica u Pokretu Levijatan uputio sam zahtev i Republičkom javnom tužiocu i Ustavnom sudu za dostavu informacije da li je i kada pokrenut postupak o kome mediji pišu i ako je pokrenut koji je broj predmeta. Do danas traženu informaciju nisam dobio, niti su u pisarnici Ustavnog suda, pronašli broj predmeta – naveo je Bihali u današnjem saopštenju.

Kako ističe, za sve ostale navode postoje odluke nadležnih organa koje demantuju sve iznete činjenice.

– Da li će sadržinu tih odluka i kada biti prezentovana javnosti, odlučiće advokati, kao i o podnošenju tužbe protiv medija koji su iznelii netačne i senzacionalističke navode. Rad Republičkog javnog tužilaštva i Ustavnog suda je javan te nema potrebe da o tome govore nekakvi „neimenovani izvori“ već portparoli zvaničnim saopštenjuma. Nijedan mediji se na to nije pozvao – naglasio je Bihali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari