Menadžment kompanije Azmont Investmentsa iz Azerbejdžana odlučio je da centar za obuku Azmonta, u kome će se obučavati na stotine radnika, otvori u Bijelom Polju i prema planovima trebalo bi da počne 1. decembra. Ova odluka donesena je nakon obilaska više gradova na sjeveru Crne Gore, a u okviru aktivnosti nabavke građevinskog materijala i obezbjeđivanja radne snage.


Azmont je jedan od najvećih investitora u regionu i namjerava da ulaže i gradi u Kumboru, sa upošljavanjem većeg broja radnika sa sjevera Crne Gore. Azmontov Centar za obuku radnika za građevinske poslove će biti partnerski poduhvat Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, Opštine Bijelo Polje i građevinske kompanije Alec Dubai, koja radi za Azmont na ovom projektu. Obuke će obavljati međunarodni i lokalni stručnjaci. Pored toga, može se očekivati da se do 2015. godine u centru za obuku organizuju i novi moduli iz oblasti ugostiteljstva.

– Naše namjere u ovom projektu su jednostavne i svima dobro poznate. Mi želimo da damo naš puni doprinos, pružajući mogućnost da što više nezaposlenih iz Crne Gore, bilo da imaju iskustva ili ne, bude angažovano na našem projektu, tako da će svi oni koji završe obuku, a pritom pokažu posvećenost i marljivost, dobiti posao. Do kraja ovog mjeseca će se tačno znati koji su to moduli obuke kao i način prijavljivanja za obuku, kazao je Džejms Vilson, izvršni direktor Azmont Investmentsa.

Vilson je iz Bijelog Polja poručio da su on i direktor Alec Dubaia „izuzetno zadovoljni poslovnošću i ozbiljnošću sa kojom su ovu ideju dočekali predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić i Biro rada“ i dodao da su „imali značaju podršku Vlade Crne Gore“.

– Oni su nas ugostili i zajedno sa predstavnicima lokalnog Biroa rada, iznijeli spreman plan potreba, brojki i potom ponudili izvanredne uslove i prostor za održavanje obuke. Pored tako profesionalnog odnosa predsjednika Opštine Bijelo Polje koji je prepoznao naše namjere i koji želi da ih kao dobar domaćin i menadžer iskoristi što više za dobrobit građana svog grada, moram istaći da ogromnu podršku i saradnju u ovome imamo od Vlade Crne Gore, odnosno ministra rada i socijalnog staranja kao i od Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. I na kraju, blagovremeno ćemo uputiti poziv i ostalim opštinama, jer svi oni koji će se obučavati mogu autobusom stići do Bijelog Polja, rekao je Vilson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari