Milijarda dolara nije dovoljna da se obezbedi mesto na Forbsovoj listi najbogatijih Amerikanaca, navodi se u poslovnom magazinu. Dvadeset peti po redu godišnji izveštaj o najbogatijim pojedincima u Americi pokazao je da su prema minimumu bogatstva s ovogodišnje liste isključeni pojedinci čije je bogatstvo procenjeno na 1.

Milijarda dolara nije dovoljna da se obezbedi mesto na Forbsovoj listi najbogatijih Amerikanaca, navodi se u poslovnom magazinu. Dvadeset peti po redu godišnji izveštaj o najbogatijim pojedincima u Americi pokazao je da su prema minimumu bogatstva s ovogodišnje liste isključeni pojedinci čije je bogatstvo procenjeno na 1.3 milijarde, što je više za 300 miliona u odnosu na prošlogodišnji prosek.
Ovo je prvi put da pojedinci čije je bogatstvo procenjeno na jednu milijardu dolara nisu sebi obezbedili mesto među 400 imena na listi, dok su 82 američka milijardera isključena s liste, navodi se u izveštaju Forbsa. Ukupno bogatstvo svih ljudi na listi ove godine se sa 290 milijardi dolara popelo na 1.54 triliona dolara.
Gugl milijarderi Sergej Brin i Lari Pejdž prvi put su se našli među prvih 10, sa 18.5 milijardi dolara u džepu, zajedno s braćom Čarlsom i Dejvidom Kočom koji su zamenili porodicu Valton. Valtonovi su bili na listi od 1982, kada je i sastavljena prva lista, a ovo je prvi put od 1989. da se Valtonovi nisu pojavili među prvih 10. Ukupno 39 žena našlo se na listi ove godine, s prosečnim bogatstvom od četiri milijarde dolara. Na Forbsovoj listi među prvih 10 nalaze se: Bil Gejts iz Majkrosofta težak 59 milijardi dolara, Voren Bafet, bogat 52 milijarde dolara, Šeldon Adelson 28 milijardi, Lari Elison 26 milijardi, Sergej Brin i Leri Pejdž iz Gugla s bogatstvom od po 18.5 milijardi, Kirk Kerkorian 18 milijardi dolara, Majkl Del, bogat 17.2 milijarde i Čarls i Dejvid Koč sa po 17 milijardi dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari