(Ne)očekivani razlaz Avrama Granta i Partizana lična je odluka trenera i to je sve što je odlazeći Izraelac hteo otkriti javnosti na temu prevremenog raskida ugovora posle samo četiri meseca provedenih na klupi srpskog šampiona, jer je razloge zadržao za sebe, uporno ponavljajući da mu je u Humskoj bilo lepo, a rastanak sa ekipom, saradnicima i upravom prijateljski i srdačan.

– Odluku sam doneo prošle nedelje, a pre toga nisam uopšte razmišljao o tome da iskoristim klauzulu, koju inače uvek stavljam u ugovor, naročito kada dođem u novu ligu i zemlju. U Partizan su me dovela razmišljanja i ambicije predsednika Đurića, ali znate da je život nepredvidljiv. Nikada ne znate šta može da iskrsne i kuda može da vas odvede. Tužan sam što idem, ali moramo da gledamo u budućnost. I klub i ja – rekao je Grant u poslednjem obraćanju srpskim novinarima, čiju je nameru medijima prvi otkrio njegov menadžer, rekavši da Grant ima ambiciju da se vrati u Englesku, mada je njegov klijent dva dana pre toga glasine o ovakvom elipogu okarakterisao kao „izmišljotine dokonih novinara“.

Javna je tajna da mu je dobar deo čelnika „parnog valjka“ okrenuo leđa, a najdalje je otišao član UO Dragoljub Vukadinović, konstatovavši da je angažman nekadašnjeg stratega Čelsija „čist promašaj“. Grant negira tu vrstu pritiska.

– Svako ima pravo na svoje mišljenje, poštujem i stav gospodina, mada ga lično ne poznajem, ali mislim da je trebalo lično da mi ga saopšti, na zatvorenom sastanku. Što se mene tiče, Partizan je dobro igrao ovog proleća. Unapredili smo mnoge stvari, mada još mnogo toga treba popraviti – drži se svoje priče Grant, koji tvrdi da ni neprijateljsko raspoloženje navijača prema njemu nije uticalo na njegov potez.

– Niko ne voli da gubi, ni ja nisam bio srećan posle poraza od Zvezde, mada i dalje mislim da smo dobro igrali u sve tri utakmice, ali poštujem navijače. Svi, pa i oni treba da budu ponosni na petu uzastopnu titulu. To je ono što će ostati u knjigama kao istorijska činjenica – podseća naslednik Aleksandra Stanojevića, koji mu je u amanet ostavio nedostižnih deset bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu. 

Stižu Vukotić, Tumbaković i Vermezović

Na današnjoj sednici Upravnog odbora biće imenovan naslednik Granta, čije će komande preuzeti bivši igrač i trener crno-belih Vladimir Vermezović. Tom prilikom će i najtrofejniji stručnjak u klupskoj istoriji Ljubiša Tumbaković biti promovisan u novog sportskog direktora, dok će najveća legenda crno-belih Momčilo Vukotić biti postavljen za direktora Omladinske škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari