Mladen Krstajić je kao igrač preživeo mnoge vatrene fudbalske bitke, ali je u prvom derbiju sa Crvenom zvezdom, u ulozi sportskog direktora Partizana, doživeo da njega i ekipu nišane desetinama petardi, baklji i topovskih udara, zbog čega igrači i stručni štab na poluvremenu nisu mogli u svlačionicu.


– Pritisci i tenzije uvek prate derbije, ne samo naš, ali u subotu sam imao utisak da sam na bojnom polju, a doživeo sam rat u BiH. Sve je ok dok su igrači sigurni, a naši to nisu bili „Marakani“. Tako bih pričao i da su Zvezdini fudbaleri isto doživeli na našem stadionu – kaže funkcioner srpskog šampiona, koji je „očekujući slične stvari“, mimo svog običaja, utakmicu pratio sa klupe za rezerve, a posle neuspelog pokušaja povlačenja na pauzu od delegata susreta žučno tražio prekid meča.

– U afektu sam podigao prst na njega, ali ne da bih ga napao, niti je tako moguće odgurnuti čoveka od 190 cm, već da bih ga „probudio“, jer se činilo da nije svestan opasnosti situacije. Tražio sam prekid meča, smatrajući da je nemoguće igrati u takvim uslovima, ali smo ipak odlučili da ga nastavimo. Nismo hteli da rizikujemo još veće probleme, ljudski životi su najvažniji, a i bio sam ubeđen da ne možemo izgubiti. Video sam to i na licima promrzlih igrača – objašnjava Krstajić, kojem je upalo u oči i to što se Popović, iako zvanično lice, pre susreta „izljubio s ljudima sa Zvezdine klupe, a Partizanovoj nije ni prišao“, jer se „to radi u svlačionici“, dok za svog trenera Stanojevića tvrdi da je bio „meta u gužvi“ na kraju prvih 45 minuta.

Ne radujem se Zvezdinoj nesreći

Krstajić ne likuje zbog lavine loših događaja u komšiluku posle izgubljneog derbija.

– Ne radujem se tuđoj nesreći. Mogu misliti kako je mom kolegi Adžiću (Zvezdin sportski direktor – prim. aut), jer sam iste stvari, ako ne i gore, prošao posle naše eliminacije od Šamroka. I Partizan je imao svoje krize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari