Bio je ono što nikada nećemo biti

VLASTIMIR ĐUZA STOJILJKOVIĆ

Ostavite komentar


  1. Imao sam tada 7-8-9 godina. Beše davno. Pre više od pola veka. Igrajući se na ulici, tada se zvala Sime Miloševića, koja je počinjala od Maršala Tolbuhina, često sam gledao jednog glumca kako ide ulicom, sa rukama na ledjima, duboko zamišljen. Bio je ko yna gde. A tu medju nama. Posle sam, kad sam porastao, negde pročitao da on tako uči svoje uloge. Šeta i uči. Jedna od radosti koje smo tada imali, bilo je sakupljanje autograma glumaca.Tako sam i ja jednog dana, a to se tada smelo, nije bilo nepristojno, yayvonio na vrata bračnog para Olgica Stanisavljević- Djuza Stojiljkoivć. Vrata su se otvorila i dočekoa me je široki osmeh gospodje Olgice. Dali smu mi dve slike, tada su ih glumci imali spremne da dele. Poptisali su mi ih a ja sam sav srećan trčao niy stepenice solitera preko puta gradića Pejton. A u neposrednom kmšiluku – Ćkalja, Soja Jovanović, Vasa Popović, Branko Pleša, Milivoje Buca Mirković, Živojin Pavlović., Milena Dravić, Dragan Nikolić, Aleksandar Tirnanić, Miloš Crnjanski…Sve u prečniku od 100-ak metara. To je nekada bio Vračar,Čubura..I jedna od poslednjih legendi Čubure, Srbije – naš Djuza.

  2. Momčilo, sada mladi idu na Bežanisku kosu i Dedinje i traže autograme od Brene, Jece ,Cece i ostalih bogataša, a za karakter i pamet i nehaju.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.