Nije želeo da skloni pogled: Ko je Aleksandar Obradović, uzbunjivač koji je otvorio aferu “Krušik”?

Ostavite komentar


  1. Храбар човек који је свесно ушао у „минско поље“, поље које је ко зна колико велико. Што не значи да треба да га пустимо низ воду. Почистимо мине !

  2. On je samo pokazao da pojma nema kako funkcioniše trgovina oružjem.

    Čak i ja koji nisam u toj branši znam da sve vojske na svetu kupuju preko ovlašćenih posrednika a ne direktno.

    Zašto? Zato što vojska nije registrovana za trgovinu, nije joj to posao.

    A zašto posrednici uzimaju proviziju? Zato što niko nije lud da radi za džabe.

    Tako da je ova osoba svojim izlaskom u javnost sa poverljivim podacima o kupcima i posrednicima nanela nemerljivu štetu svom preduzeću – jer ko sad da radi sa njima?

  3. Ne da nije želeo, nije mogao. Svi želimo da živimo bez stresova ali nekad to nije moguće. Kao u basni o žabi i škorpiji, svako ima svoju prirodu. Neko će se kurvati a neko neće.

  4. Grandiozni Grarndoje je postao Pinkasti Pinkoje. Činjenica da se radi preko posrednika isključuje mogućnost da se napravi šteta preduzeću „zbog pisanja štampe o KORUPCIJJI i ŠTETI NANETOJ DRŽAVNOM PREDUZEĆU“. Svet trgovine oružjem je pun ljudi bez mane a s puno vrlina i baš neće da rade sa onima sklonim korupciji i varanju, makar im to donelo nižu cenu???

  5. Учинити несвесно нешто свом предузећу и колегма,пуцањ у празно како погледати људима у очи, све буде и прође и ови ће проћи шта онда??

  6. Reciklaža u nedostatku novih „afera“. Uzgred propao slučaj da se i Koroman proglasi žrtvom režima.

  7. Za Grandioznog Grandoja – Nije problem da se prodaje preko posrednika. Posrednik je i Drzava preko Jugoimport SDPR. Problem je sto je Tesicu minobacacka municija prodavana po ceni koja je niza od cene kostanja. To je finansijski urusilo Krusik. Posle Zastava namenska, Krusik je drugi gubitas u Sistemu odbrambene industrije Srbije. U obe firme direktor je bio visoko pozicionirani clan SNS. Zasto se oruzje i municija Tesicu prodavalo po cenama nizim od cene kostanja? Pa da bi mu ostao sto veci profit. I drugo, za posredovanje se ugovara procenat. Posrednik na kraju posla je duzan da proizvodjacu pokaze fakture od prodaje. Obracunava se posrednicka marza i njegovi troskovi a eventualni visak novca pripada proizvodjacu. Drzavni revizor je ustanovio da se tako nije radilo i tako i napisao. A sta mislite, da li je sav taj ekstra profit ostao posredniku? Ja mislim da nije. Vucic je rekao „Kada sam video rezultate poslovanja doslo mi je da iskocim iz koze“. Da, i da uskoci u budzet R. Srbije i da Krusiku pomoc od 10 miliona evra. Cijeg novca? Pa narodnog.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.