Biografija tužiteljke za "Savamalu" tajna

Više javno tužilaštvo delimično odgovorilo na zahteve učesnika protesta Inicijative Ne da(vi)mo Beograd Dragana Marića

Ostavite komentar


  1. Tako se vrši pritisak na sudske organe. Sve detalje iznose u medije i javnost i ona im pretnjama filuju presude. To vreme je prošlo.

  2. Traži se biografija dotične gospođe, koliko radnog staža ima, kakve su je reference, koje predmete je sve vodila, koje je škole završila, kad se i kako zaposlila… Ne traže njeno bračno stanje, adresu stanovanja ili lični opis. Krajnje jecreme da se dogovorimo: hoćete javni posao i redovnu platu iz budžeta? Onda ćete polagati račune onima koji taj budžet i pune.

  3. Pa sta bi oni, da se sve sluzbene tajne ogole samo zato sto oni tako zele? Stvarno su nemoguci.

  4. Ljudi iz te inicijative bi da posto poto vrse pritisak na pravosudje. Ja to samo tako mogu da protumacim.

  5. Pa ukoliko bi svi podaci o njoj bili izneti u javnost onda bi podlegala većem pritisku kao što to opozicija i pokušava, zato je najbolje pustiti je da radi svoj posao na miru.

  6. Postoji zaštita podataka o ličnosti а ovde se traži biografija tužiteljke Sanje Đurić, koliko radnog staža ima, kakve su joj reference, koje predmete je sve vodila, kad se i kako zaposlila, gde je i kada zavrsila fakultet. Prosto је neverovatno da se ovakvi podaci iznose u javnost jer bi se na taj nacin vrsio ogroman pritisak na nju.

  7. Vise javno tuzilastvo se danas oglasilo u Beogradu i saopstilo je da i dalje traje predistrazni postupak u slucaju beogradske cetvrti Savamala, gde su nepoznate osobe pre sest meseci srusile objekte u Hercegovackoj ulici.Sta ste sada navalili om podacima tuziteljke interesuje vas njena biografija.

  8. Закон о заштити податак о личности забрањује објављивање ЈМБГ, броја личне карте и пасоша, адресе пребивалишта или боравишта, крединих картица … а посебно осетљиви подаци су они који се односе на националну припадност, расу, пол, језик, вероисповест, припадност политичкој странци, синдикално чланство, здравствено стање, примање социјалне помоћи, жртву насиља, осуду за кривично дело и сексуални живот.

    СВИ ОСТАЛИ ПОДАЦИ СУ ЈАВНИ!

    Замислите да је БИОГРАФИЈА Председника Републике, Председника Владе, министара … ТАЈНА! Не само да БИОГРАФИЈА НИЈЕ ТАЈНА, него и ИМОВИНУ морају да пријаве, а о чему надлежна Агенција уредно извештва Јавност.

  9. Треба оставити тужитељку да без притисак води истрагу о овој афери и непристрасно и савесно у интересу истине донесе свој суд и закључак и јавности саопшти добијене резултате.

  10. Ovi iz Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" ne prestaju da vrše pritiske na tužilaštvo što je krajnje sramotno.

  11. Mislim da zaista je krajnje vreme da se prekine sa Savamalom,pitam se da li imate šta drugo da pričate i pišete,i ostavite nadležne na miru da obave svoj posao.

  12. Za mene problem Savamale je beznačajan, veći je problem zahtev prosvetara za većim platana, i to ne par procenata, oni traže 12 procenata, što je alavo alavo je.

  13. Sita sam i Savamale i Marića kriminalca i bolesnika, bolje da radi nešto pamertnu na korist naroda..

  14. Draga Marijana! Lako je anonimno optuživati, bilo koga!? Imaj kuraži te se predstavi!

Ostavite komentar


Društvo

Zašto se Šapić nije pojavio na obeležavanju 80 godina od oslobođenja Beograda? 10

Zašto se Šapić nije pojavio na obeležavanju 80 godina od oslobođenja Beograda?

Na jučerašnjem obečežavanju 80 godina od oslobođenja Beograda, gde je centralni deo ceremonije održan u 11 sati na Groblju oslobodilaca Beograda, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u prisustvu ministra odbrane Bratislava Gašića položio venac na spomenik Neznanom junaku na Avali. Međutim, upadljiv je bio izostanak gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.