Izvršni odbor SNS-a doneo je odluku da se u periodu od prvog marta do kraja maja ove godine održe izborne skupštine u svim svojim gradskim i opštinskim odborima, kako bi se izabrali novi predsednici i rukovodstva, a sve u cilju što bolje pripreme za predstojeće pokrajinske i lokalne izbore, koji će se održati najkasnije do maja iduće godine. Shodno toj odluci Gradski odbor SNS-a u Požarevcu svoju Izbornu skupštinu zakazao je za 28. april. Prethodna, inače prva, Izborna skupština požarevačkih naprednjaka održana je 16. februara 2011. godine, gde je za predsednika Gradskog odbora izabran diplomirani ekonomista Nebojša Jočić.


Pre održavanje Izborne skupštine SNS, prema Statutu te stranke, održaće se i izborne skupštine svih 40 mesnih odbora, koliko ima Gradski odbor, gde će se izabrati predsednici i delegati za Izbornu skupštinu. Broj delegata koji će dati mesni odbori zavisi od broja članova SNS u njima. Novoizabrani predsednici mesnih odbora i delegati učestvovaće na Izbornoj skupštini 28. aprila i oni će imati, zajedno sa članovima Saveta te stranke u Požarevcu, pravo glasa i svojim glasanjem izabrati novog predsednika Gradskog odbora, kao i ostalo rukovodstvo. Očekuje se da će na pomenutoj Skupštini biti oko 150 delegata sa pravom glasa.

Izbori u mesnim odborima SNS-a zakazani su za 9. april, gde će članovi SNS u mesnim odborima tajnim glasanjem izabrati predsednike i skupštinske delegate. Na prvoj Izbornoj skupštini jedini kandidat za predsednika bio je Nebojša Jočić, ali je izvesno da će imati protivkandidata. To je diplomirani pravnik, aktuelni predsednik Skupštine grada Požarevca Bane Spasović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari