BIRODI: SNS najzastupljenija politička stranka u analiziranim dnevnicima televizija sa nacionalnom pokrivenošću 1Foto: StockSnap/pixabay

Srpska napredna stranka (SNS) je najzastupljenija politička stranka u analiziranim dnevnicima televizija sa nacionalnom pokrivenošću i bez vremena koje je, kao lider Srpske napredne stranke i predsednik Srbije, imao Aleksandar Vučić, pokazuje monitoring Biroa za društvena istraživanje (BIRODI).

Na listi stranka koje su pozitivno predstavljene, pored SNS, po procentu pozitivnog predstavljanja su: Pokret socialista, Stranka pravde i pomirenja, Dosta je bilo/Suverenisti, Socijaldemokratska partija, Jedinstvena Srbija, PUPS, Ne davimo Beograd, Dveri, pokret koji predvodi Aleksandar Jovanović Ćuta, DSS i SRS.

Od posmatarnih stranaka procentualno od svog vremena najviše su neutralno predstavljeni: Stranka moderne Srbije, Zavetnici, POKS, Ujedinjena dolina – SDA Sandžak, Savez vojvođanskih Mađara, Socijaldemokratska stranka, SPS i Demokratska stranka.

Na listi negativnog predstavljanja po visini procenta negativnog vremena u svom ukupnom vremenu su: Pokret Oslobođenje, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Stranka slobode i pravde, Zajedno za Srbiju, opozicija generalno, Narodna stranka i Crnogorska partija.

Rezultati monitoringa izveštavanja u centralnim informativnim emisijama govore da nema napretka u izveštavanju o politčkim strankama u centralnim informativnim emisijama, navodi se u analizi BIRODI.

Predmet monitoringa su, od 1. septembra do 30. novembra, bile centralne informativne emisije na televiziijama sa nacionalnim pokrivanjem i televizija N1, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari