Bitići: Vlada štiti ubice 1

Kosovski Albanac Fatos Bitići optužio je danas vlasti Srbije da štite ljude koji su ubili njegovu braću 1999. godine iako su više put obećali da će rešiti slučaj, javio je danas AP.

Bitići je u intervjuu agenciji izjavio da je došao u Beograd da sazna da li ima napretka u rešavanju ubistva njegova tri brata koji su uhapšeni na kraju rata na Kosovu i čija su tela nađena u masovnoj grobnici 2001. godine.

Fatos Bitići je rekao da je premijer Aleksandar Vučić više puta obećao američkim zvaničnicima da će rešiti ubistvo njegove braće koji su kao i on bili američki državljani.

Obećao je našoj vladi. Rekao je da imamo strpljenja a ja kažem strpljenja već 17 godina? Ovo nije slučaj od juče. On je prekršio mnoga obećanja,“ rekao je Bitići.

Bitići tvrdi da je njegov tim advokata došao do dokaza da je glavni osumnjičeni za ubistvo njegove braće komandant Žandarmerije general Goran Radosavljević Guri pod čijom komandom je bila i baza u kojoj je pronađena masovna grobnica.

AP navodi da je Radosavljević, koji se kako se smatra bliskim premijeru Vučiću, odbacio te optužbe dok Fatos Bitići tvrdi da on zastrašuje svedoke.

Ovde se radi o Guriju jer njega otvoreno štiti vlada Srbije. On je u Srpskoj naprednoj stranci i ako neko oda Gurija on će odati njih, rekao je Bitići.

On tvrdi da se zna ko je počinio i naredio zločin i da vlasti imaju dokaze i svedoka. Ne razumem koji je interes vlade Srbije da ne reši slučaj. Ne vidim razloga, rekao je on. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari