Grad Požarevac će uskoro ostvariti jedan od ključnih preduslova za dobijanje sertifikata „grada sa povoljnom poslovnom klimom“ kao bazom lakšeg apliciranja za raznovrsne projekte Evropske unije, pa i one koji se tiču investicija, čime se svrstao među samo nekoliko većih gradova u Srbiji. Naime, Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo odobrilo je gradu Požarevcu sredstva od 4.795.886 dinara namenjena uvođenju najsavremenije Informaciono-komunikacione tehnologije u ovoj jedinici lokalne samouprave.

Zamenica gradonačelnika, Vukica Vasić kaže da to predstavlja uspeh naše aplikacije za Geografsko-informacioni sistem za čiju će realizaciju, uz sredstva iz Republike, biti izdvojeno preko dva miliona dinara iz budžeta.

Cilj ovog projekta, vrednog ukupno 6.851.266 dinara, jeste dalje plansko uređenje teritorije Grada putem domaćinskog gazdovanja zemljištem i objektima. GIS, koji predstavlja sistem upravljanja prostornim podacima sa svom infrastrukturom, obezbediće kompletnu bazu podataka iz ove oblasti koji će biti od izuzetne važnosti za integralni razvoj grada Požarevca. Važnost uvođenja ovog sistema ogleda se i u lakšem radu gradskih službi prilikom izdavanja dokumenata, a moći će da ga koriste sve institucije i zainteresovani građani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari