Bivša direktorka bolnice „Laza Lazarević“ koju je Vlada Srbije smenila, imenovana za državnu sekretarku 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Bivša v.d. direktorka Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“, dr Ivana Stašević Karličić, imenovana je za državnu sekretarku u Ministarstvu zdravlja, objavio je Službeni glasnik.

Vlada je rešenje o postavljenju usvojila 15. juna.

Vlade Srbije je u junu 2023. smenila Stašević Karličić posle višemesečnog štrajka zaposlenih u toj ustanovi. Oni su u više navrata protestovali ispred Vlade tražeći smenu Stašević Karličić kao i ispred sedišta Socijalističke partije Srbije koja je po navodima zaposlenih, štitila tadašnju v.d. direktora klinike „Dr Laza Lazarević“.

Tadašnja ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da je ona predložila da se smeni Ivana Stašević Karličić sa mesta direktorke psihijatrijske klinike „Laza Lazarević“.

Grujičić je tada rekla da su 23 lekara napustila kliniku, a nakon što je Ministarstvo zdravlja analiziralo sve, upućen je predlog da se smeni direktorka te ustanove Ivana Stašević Karličić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari