U mačo svetu venecuelanskih političara, predsednik Ugo Čaves, koji je od pripadnika paravojnih snaga postao lider zemlje, navikao je da otpušta protivnike u svom svađalačkom, bombastičnom maniru. Međutim, njegovu dugogodišnju političku dominaciju ugrožava talas nezadovoljnika koji predvodi neko ko se nekada nije mogao zamisliti kao njegov neprijatelj, a to je njegova bivša supruga.

Marisabel Rodriges (43), atraktivna plavuša i bivša televizijska spikerka, prikazala se kao jedan od najoštrijih kritičara bivšeg supruga, a na opštinskim izborima zakazanim za nedelju kandidovala se za gradonačelnika grada Barkvizimeto. Rodrigesova je imala ključnu ulogu u protivljenju predlogu o ustavnim reformama bivšeg supruga u decembru prošle godine, te je na taj način doprinela ponižavajućem i neočekivanom porazu Čavesa na referendumu koji je raspisao da bi prokrčio put promenama.

U očiglednom naletu besa, Čaves je u maju pokrenuo sudsku parnicu tražeći veća prava da posećuje svoju ćerku Rozines (11), što je bila udarna vest širom zemlje. Međutim, on je odustao od borbe s Rodrigezovom koja je sada udata za teniskog trenera, budući da ga je optužila za uznemiravanje i zalepila mu etiketu sebičnog oca koji koristi svoje dete kao piona u konfuznoj porodičnoj svađi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari