Istražni sudija Okružnog suda u Nišu Zoran Popovićodredio je jednomesečni pritvor S. S. (1961) iz Obilića, zbog sumnje da je počinio krivično delo silovanja.

– Saslušao sam ga, doneo rešenje o sprovođenju istrage i odredio mu jednomesečni pritvor zbog krivičnog dela silovanja, navodno počinjenog nad bivšom suprugom. Uskoro ćemo saslušati i druga lica u cilju rasvetljavanja slučaja. Za sada u interesu istrage nije moguće reći više detalja – kazao je juče za naš list istražni sudija Popović.

U Policijskoj upravi u Nišu juče nije bilo moguće dobiti preciznije informacije o slučaju. Policija je prethodno kratko saopštila da je S. S. 4. januara lišila slobode i zadržala u policijskom pritvoru od 48 časova zbog sumnje da je izvršio silovanje nad bivšom suprugom.

Mada istražni sudija i policija nisu saopštili identitet osumnjičenog, pojedini lokalni mediji su precizirali da je osumnjičeni Sima Spasić, inače predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih Srba sa Kosova i Metohije. Njega je za silovanje optužila bivša supruga Sandra Stanković.

U ispovesti za Televiziju Pet, Stankovićeva je snimljena sa nejednako isečenom kosom koju je sporne noći, prema njenim rečima, Spasić„isekao nožem“. Ona je tom prilikom rekla da je Spasić„silovao u noći između 3. i 4. januara“, zahtevajući da se „ponovo venčaju i žive kao porodica“. Kazala je da je do sada nekoliko puta podnosila krivične prijave zbog porodičnog nasilja.

– Nasilje i tortura traje od 2000. godine, a nije prestalo ni nakon razvoda 2004. većje postalo intenzivnije i jače. Svaki put kada bih podnela krivičnu prijavu on je bio još grublji i silniji, ubeđen da mu niko ništa ne može, jer je „to što jeste“. Pokušavala sam da budem jaka, da radim i ne budem socijalni slučaj, ali sam prošle godine morala da zatvorim lokal, jer je upadao unutra i napadao i vređao i mene i druge ljude. Deca i ja smo bili prinuđeni da se seljakamo, jer je dolazio u stanove koje smo iznajmljivali, razbijao vrata i vikao, posle čega su nam stanodavci davali otkaz – rekla je ona.

U niškom Prihvatilištu za ženu i decu žrtve porodičnog nasilja juče su za naš list potvrdili da su Stankovićeva i njeno dvoje dece u tom svratištu boravili dva puta, po četiri do pet meseci i da su poslednji put izašli iz prihvatilišta pre mesec dana.

– Sandrin bivši suprug je više puta dolazio i pribegavao verbalnom nasilju, koristeći psovke, kletve i vređanja. Na taj način je kršio i sudske odluke o zabrani prilaska supruzi i deci. U jednom trenutku je pristao na porodičnu terapiju, ali je na terapiju otišao samo jednom – rekla je koordinatorka ovog prihvatilišta Zdravka Gigov.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari