Pripadnici kriminalističke policije juče su uhapsili Aleksandra S.(29) iz Kragujevca i odredili mu zadržavanje od 48 sati, zbog sumnje da je počinio razbojništvo u pokušaju, odnosno da je pokušao da opljačka jednu kragujevačku menjačnicu.

Policija je saopštila da sumnja da je Aleksandar S, juče ujutro, sa „fantomkom“ na glavi i navučenim čarapama preko obuće ušao u menjačnicu „Veko“ u ulici Kneza Mihaila u Kragujevcu sa uperenim pištoljem. Od radnice je zatražio novac, a kada se ona oglušila o njegovo naređenje i uzela mobilni telefon da pozove policiju, Alaksandar S. je pokušao da uđe na sporedni ulaz u administratrivni deo menjačnice.

– Pošto su vrata bila zaključana, on je izašao iz menjačnice i počeo da beži prema raskrsnici Mala vaga. Čuvši viku radnice, dvojica Kragujevčana savladala su razbojnika i pozvala saobraćajnog policajca koji se nalazio u neposrednoj blizini. Policija je pronašla plastični pištolj odbačen prilikom bekstva Aleksandra S,. navodi se u jučerašnjem policijskom saopštenju.

Danas u kragujevačkoj policiji nezvanično, ali pouzdano saznaje da je Alaksandar S. bivši blagajnik ovdašnje filijale Rajfajzen banke, koji je, u junu prošle godine, iz trezora banke odneo oko 1,4 miliona evra. Uhapšen je neposredno nakon te pljačke u jednom kragujevačkom kafiću, kada je i priznao gde se nalazi veći deo opljačkanog novca. Deo novca iz trezora Rajgajzen banke naknadno je pronađen u Šumaricama. Do sada nije pronadjeno oko 65.000 evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari