Na inicijativu nekoliko, mahom bivših lokalnih funkcionera Demokratske stranke, uskoro bi u Braničevskom okrugu trebalo da se oforme odbori nove stranke „Zajedno za Srbiju“.


Prošlog četvrtka u „Press centru“ požarevačkog Centra za kulturu održana je konferencija za novinare na kojoj su učestvovali članovi Inicijativnog odbora buduće stranke „Zajajedno za Srbiju.

Inicijativni odbor čini veći broj bivših funkcionera Demokratske stranke iz svih opština u okrugu. Iz Požarevca to su bivši gradonačelnik Miodrag Milosavljević i direktor Centra za kulturu Požarevac, Aleksandar Lukić. Tu je i Živoslav Lazić, nekadašnji predsednik opštine Veliko Gradište, koji se ispisao iz DS-a, iako je bio član Gradskog I Izvršnog odbora DS-a, , predsednik Opštinskog odbora Petrovac Milan Aćimović, Dobrica Milosavljević, odbornik u SO Petrovac, zamenik predsednika opštine Golubac Bata Ćirković.

Inicijativni odbor Zajedno za Srbiju nastao je iz nezadovoljstva i neslaganja sa aktuelnom politikom Demokratske stranke, a jedan od osnovnih principa u političkom delovanju biće zalaganje za decentralizaciju vlasti u Srbiji, kaže Miodrag Milosavljević.

Živoslav Lazić kaže da je tačno da je DS čiji je bio funkcioner vršila vlast u Srbiji četiri godine, ali da mnoge odluke u koalicijama, poput decentralizacije ne zavise samo od jedne stranke. On je dodao da nema govora o tome da se formiranjem Zajedno za Srbiju stvara još jedna Demokratska stranka. Nova stranka računa na glasove doskorašnjih simpatizera DS-a, ali i drugih stranaka, istakao je Lazić.

Podsećamo, Dušan Petrović koga je isključila Demokratska stranka, nedavno je s još pet narodnih poslanika formirao novi poslanički klub u Narodnoj skupštini Srbije i najavio formiranje političke stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari