Bivši đakon Bojan Jovanović ponovio je optužbe „o pedofiliji, razvratu i umešanosti u ubistvo jednog bogoslova“ na račun episkopa zvorničko-tuzlanskog Vasilija Kačavende, izvestio je na svom portalu Radio Sarajevo.


Jovanović, koji je u junu prvi put izrekao optužbe na račun vladike, u ponedeljak je na tuzlanskoj televiziji Slon „govorio, detaljno, o svemu“, saopštio je portal. „On me zove kod sebe u sobu. Ležao je na krevetu i počeo je da onaniše preda mnom, s rukama u vešu… ‘Ajde, sedi ovde kod vladike, da se malo zabavimo, snimio sam ti sentiš muziku… Kako ćemo sada nas dvojica da uživamo… Onda je izvadio te ruke i pokušavao da mi ih stavi u usta“, ispričao je Jovanović“, navedeno je na sajtu Radio Sarajeva.

Sajt je objavilo i snimak na kojem Kačavenda „Jovanoviću nudi put u Rusiju kako bi ćutao“. Jovanović je rekao da je radiju dao samo deo snimaka „koje poseduje i koje je napravio u saradnji sa srbijanskom obaveštajnom službom“. Radio Sarajevo navodi da to potvrđuje Jovanovićeve „tvrdnje da je nudio saradnju svim pravosudnim i policijskim institucijama u Srbiji i BiH“.

Vladika Vasilije ranije nije želeo da za medije komentariše navode Jovanovića, a iz njegove kancelarije 23. juna je saopšteno da „trač-portali i žuta štampa nisu mesto na kojem se sudi, a pogotovu presuđuje, bilo kom građaninu, a valjda u građane spadaju i episkopi svake crkve, pa i Srpske pravoslavne crkve“, te da „ko god sebe smatra oštećenim ili ugroženim, pravdu traži na sudu, a ne u onim medijima koji žive hraneći se skandalima i tračevima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari