Bivši gradonačelnik Grocke otišao u zatvor zbog napada na novinara Milana Jovanovića 1foto: Antonio Ahel/ATAImages

Novinar portala Žig info Milan Jovanović je posle saznanja da je bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović na izdržavanju zatvorske kazne u „Zabeli“, izjavio da je došlo vreme da pravosuđe konačno počne da radi svoj posao i štiti novinare, objavio je danas sajt Udruženja novinara Srbije (UNS).

Meni je milo zbog mladih, jer će nakon ovoga moći slobodnije da pišu. Simonovića i ostale je stigla zaslužena kazna, ali ja nisam zadovoljan njenom visinom, rekao je za Jovanović.

Simonović se prošlog ponedeljka javio na izdržavanje četvorogodišnje kazne zatvora zbog paljenja njegove kuće. Svi zahtevi da odloži izdržavanje su odbijeni, objasnio je on.

Simonovića je Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno osudio na četiri godine zatvora jer je podstrekivao druge osuđene da zapale Jovanovićevu imovinu, čime je smanjio zatvorsku kaznu za godinu dana u odnosu na prvostepenu presudu.

Osim Simonovića, osuđeni su Vladimir Mihailović na tri godine zatvora i Igor Novaković na 2,5 godine, dok je Aleksandar Marinković, koji se nalazi u bekstvu, kao direktni izvršilac dobio četiri godine.

Novaković i Mihailović izdržavaju kaznu u zatvoru u Padinskoj skeli.

Jovanović je rekao i da mu, iako mu je život uništen, satisfakciju daje to što će zatvorska kazna promeniti odnos moćnika prema novinarima.

Verujem da će se bahati političari nakon ove presude malo štrecnuti i da će biti manje napada na novinare. Ja i dalje pišem, ne stajem. Pisaću dok sam god bistrog mozga i dok me god prsti služe, poručio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari