Užičke demokrate ponovo su kritikovale rad gradske vlasti SNS, SPS, URS i DS, uspostavljenu prekomponovanjem pre tri i po meseca, i optužile je za otpuštanje radnika koji su se zaposlili u gradskoj administraciji u vreme prethodne vlasti DS, kao i za stranačko zapošljavanje pripadnika nove vlasti u gradskoj upravi, među kojima su i oni koji, kako je rekao Slobodan Pajović, potpredsednik odbora DS, „imaju kriminogenu prošlost“.


– Ne bih navodio ime i prezime tog lica koje je primljeno u gradsku upravu, a imalo je osuđujuću pravosnažnu presudu 36 meseci. Vi ste novinari i možete to da istražite – rekao je Pajović na jučerašnjoj konferenciji za novinare, dodavši da „ne bi mogao tačno da kaže na koje radno mesto je primljeno to lice“.

– Sedmoro ljudi je primljeno u javna preduzeća na mestima zamenika i pomoćnika direktora i to dvoje u Direkciji za izgradnju, u Niskogradnji je primljeno jedno, a u Regionalnoj sanitarnoj deponiji Duboko imenovan je tehnički direktor. U Gradskoj toplani i Vodovodu treba da budu imenovani ovih dana, dok je u Domu zdravlja imenovana zamenica direktora – saopštio je Ivan Filipović, zamenik šefa odborničkog kluba DS, ali ni on nije želeo da navede njihova imena i stranke kojima pripadaju.

Novinari su zatražili i komentare demokrata o prijavama koje je Državna revizorska institucija (DRI) podnela protiv bivšeg gradonačelnika i predsednika užičkih demokrata Jovana Markovića, nekoliko njegovih saradnika i direktora javnih preduzeća i ustanova u prethodnom mandatu lokalne vlasti, zbog nepravilnosti u trošenju gradskog budžeta za 2011. godinu, ali Pajović je rekao da je on o tome saznao iz medija i da ne zna detalje izveštaja državnog revizora.

– Sa sigurnošću mogu da tvrdim da je Jovan Marković radio čestito i pošteno. Ne znam na šta je DRI ukazala i kada to budemo znali, Marković će se obratiti javnosti – izjavio je Pajović i dodao da se njegov komentar odnosi i na ostale čelnike bivše gradske vlasti protiv kojih je DRI pokrenula postupke, posebno istakavši da svi oni nisu članovi DS.

– Iz onoga što ja znam radili su savesno i pošteno. Uveren sam da će se ispostaviti drugo činjenično stanje od onog koje navodi državni revizor – dodao je Pajović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari