Bivši gradski sekretar Nenad Radić potvrdio da je priveden u Minhenu: Zamenili su me s nekim 1foto (BETAPHOTO/BRANISLAV BOŽIĆ)

Direktor Elektroizgradnje i bivši gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Nenad Radić potvrdio je za Insajder da je u utorak 25. juna priveden u Minhenu. Prema njegovim rečima, njegovo privođenje dogodilo se pre incidenta u centru glavnog grada Bavarske, kada su pristalice naše selekcije došle u sukob sa nemačkom policijom.

On je za Insajder rekao:

“Na objavljenoj fotografiji se nalazim ja. Priveden sam kako bi se proverio i utvrdio moj indentitet, jer sam likom podsećao na nekoga koga je policija trazila. Sve ovo se dešava pre bilo kakvih incidenata. Nakon utvrđivanja mog indentiteta, nakon 15 minuta, odmah sam pušten uz izvinjenje nemačke policije”, kaže Radić za Insajder.

Prema njegovim rečima, kada su ga organi reda pustili, on se uputio na stadion, gde je gledao utakmicu reprezentacija Srbije i Danske.

“Napominjem da nisam učestvovao ni u kakvom incidentu ili ne daj bože tuči”, dodaje Radić.

Nenad Radić je član Srpske napredne stranke na Zvezdari, a na prethodnim lokalnim izborima postao je odbonik u lokalnom parlamentu. Trenutno obavlja funkciju direktora Elektroizgradnje. Prethodno, od avgusta 2022. do septembra 2023. bio je na čelu gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

Srpski navijači potukli su se u utorak 25. juna s nemačkom policijom u Minhenu, uoči meča naše reprezentacije s Danskom na EURO 2024.

Nemačka policija je upotrebila suzavac i biber sprej, a nekoliko navijača je privedeno.

Do nereda je došlo na Marijenplacu, gde se okupila veća grupa srpskih navijača.  Kako su objavili mediji, sukobu navijača i policije prethodilo je privođenje jednog navijača Srbije koji je zapalio baklju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari