Bivši osuđenici i članovi Udruženja NVO „Posle kiše” zbog pomoći tokom pandemije dobili posao u UKC Kragujevac 1Foto: FB Udruženje NVO „Posle kiše”

 

Petoro članova kragujevačkog Udruženja NVO „Posle kiše” potpisali su danas ugovore o radu sa Univerzitetskim kliničkim centrom Kragujevac u skladu sa preporukom Vlade Srbije a na osnovu zasluga za doprinos i podršku koju su pružali zdravstvenim radnicima za vreme vanrednog stanja u vreme pandemije.

„U teškim trenucima kada je zdravstveni sistem bio desetkovan usled zaražavanja zdravstvenih radnika, naši članovi su se odazvlai pozivu da pomognu zaposlenima u UKC Kragujevac”, naveli su na FB profilu NVO „Posle kiše”.

Oni su svojim članovima čestitali na zaposlenju i zahvalili se rukovodstvu UKC Kragujevac na pruženoj prilici i šansi

Kragujevački portal Info KG podsetio je sugrađane kako su bivši osuđenici i članovi Udruženja „Posle kiše”, tokom pandemije koronavirusa pomagali zaposlenima i pacijentima u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu. Oni su, između ostalog, dopremali boce sa kiseonikom do najtežih pacijenata. Pored toga, pomagali su i na punktovima za vakcinaciju protiv koronavirusa.

Kao što je Danas više puta pisao ciljevi Udruženja NVO „Posle kiše” u Kragujevcu su resocijalizacija i ostvarivanje prava bivših osuđenika.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari