Bivši gradonačelnik Kragujevca (od 2000. do 2004.) i nekadašnji predsednik Gradskog odbora DS dr Vlatko Rajković pokrenuo je prikupljanje potpisa za smenu aktuelnog rukovodstva DS u centru Šumadije, na čelu sa predsednikom GO DS Dušanom Obradovićem.



Rajković u izjavi lokalnim medijima navodi da je više od 600 članova DS u Kragujevcu potpisalo peticiju za smenu sadašnjeg rukovodstva ovdašnjeg ogranka. Inicijativa za potpisivanje peticije, prema njegovim rečima, neophodna je, pošto je „u stranci sprečeno bilo kakvo vođenje politike“, dok su „stranački organi blokirani i privatizovani“…

– Ako je logično što je Boris Tadić podnosio račun zbog izgubljenih izbora, zašto isto tako ne bi bilo logično da to učini i kragujevačko rukovodstvo Demokratske stranke – kaže Rajković.

Aktuelni predsednik GO DS u Kragujevcu Dušan Obradović tvrdi, međutim, da je Gradskom odboru predato 53, a ne više stotina potpisa (za smenu rukovodstva stranke), te da je, prema njegovim rečima, to snaga organizatora peticije. On kaže da je izborna godina u stranci prava prilika da svi potencijalni kandidati za funkcije odmere svoju snagu u članstvu.

– Drago mi je što ću imati protivkandidata na sledećim stranačkim izborima u gradu, jer se ukazuje prilika da jednom, možda i na duži rok, raščistimo sa ljudima koji su naneli štetu stranci – ističe Obradović.

Demokratska stranka u Kragujevcu, koja je nakon petooktobarskih promena u Srbiji i ovde bila okosnica gradske vlasti, doživela je težak poraz na lokalnim izborima 2004, od čega se sve do sada nije oporavila. Naprotiv, DS u Kragujevcu već gotovo deceniju tavori na marginama ovdašnje političke scene, što je otvorilo prostor stranci Zajedno za Šumadiju Veroljuba Stevanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari