Šest od deset odbornika članova SRS napustili su ovu stranku i formirali su novi odbornički klub „Napred, Srbijo“.

Naime, na protekloj sednici SO Inđija nije podržan predlog odbornika SRS da se na dnevni red uvrsti i tačka o oduzimanju mandata za šestoro njihovih dojučerašnjih partijskih kolega. Kako je obrazložio predsednik Skupštine opštine Inđija Aleksandar Kovačević, mandatno-imunitetna komisija nije održala sednicu zbog nedostatka kvoruma tako da nije ni mogla da razmotri razloge prestanak mandata za šestoro odbornika.

U opštinskom parlamentu, od 37 odbornika Demokratska stranka ima 18 odborničkih meta, SRS 10, a po tri odbornika SPS, DSS i Lista za Inđiju. Željom da formiraju svoj odbornički klub, praktično je više od polovine radikalskih odbornika u Inđiji prešlo u tabor Tomislava Nikolića.

Inače, na ovoj sednici usvojene su i odluke o dopunskom budžetu kao i odluke o osnivanju Saveta za zapošljavanje, Agencije za ruralni razvoj opštine Inđija i o raspisivanju javnog oglasa za imenovanje načelnika Opštinske uprave. Na dnevnom redu sednice su bili i godišnji izveštaji i programi rada Predškolske ustanove „Boško Buha“ i JKP „Vododvod i kanalizacija“ kao i rebalans programa poslovanja JP „Ingas“.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari