Britanski savet i grad Pančevo su juče u Kulturnom centru organizovali takmičenje mladih u preduzetništvu tokom koga je sedamdeset učenika iz sedam pančevačkih srednjih škola prikazalo svoja rešenja na zadati preduzetnički problem.

Sa timovima srednjoškolaca radili su mentori iz gradskog Projektnog biroa, a na kraju dana svoje biznis planove učenici su predstavili stručnom žiriju sačinjenom od predstavnika organizatora i uspešnih pančevačkih kompanija.

Ovaj događaj realizovan je u okviru međunarodnog projekta Veštine u praksi koji se primenjuje u 18 zemalja Jugoistočne Evrope i Velikoj Britaniji, s ciljem da podstakne mlade ljude da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi povećali svoje mogućnosti pri zapošljavanju i unapredili svoj preduzetnički duh.

Najbolji učesnici će se kvalifikovati za nacionalno finale ovog takmičenja koje će biti održano u ponedeljak, 2. marta na University of New York u Beogradu, gde će se, zajedno sa pobednicima prethodnog ciklusa nadmetanja boriti za učešće u finalnom međunarodnom takmičenju koje će se održati tokom marta u Bugarskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari