Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Partizan sa dve, a Crvenu zvezdu sa jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama na svojim stadionima zbog nereda koji su navijači „večitih“ rivala pravili tokom nedavno odigranog derbija na Marakani. Nakon ovakve odluke definitivno je jasno da vodeća fudbalska organizacija u zemlji nema snage ni hrabrosti da se suprotstavi huliganima, koji iz dana u dan čine sve žešće prekršaje, neretko i sa smrtnim ishodom.


– Izrekli smo kazne za koje verujem da će ispuniti svrhu. Partizan je odgovoran zbog nesportskog ponašanja svojih navijača, koji su dva puta izazvali prekid derbija, dok Crvena zvezda snosi odgovornost zbog loše organizacije utakmice. Nadamo se da se ovakvi i slični dogadjaji više neće ponoviti, a u suprotnom kazne će biti još rigoroznije – istakao je predsednik Disciplinske komisije Slobodan Pajović.

Partizan je već jednu utakmicu suspenzije odradio prošlog vikenda kada je ugostio Donji Srem, dok će bez prisustva navijača odigrati i meč protiv subotičkog Spartaka zakazan za 30. novembar. Crveno-beli će bez pomoći sa tribina odigrati naredni prvenstveni duel 23. novembra protiv Slobode Point. Istovremeno, Partizan je novčano kažnjen sa milion, a Crvena zvezda sa 500 hiljada dinara.

Đurić: Žalićemo se

Predsednik Partizana Dragan Đurić nije krio nezadovoljstvo nakon odluke da crno-beli odigraju meč više bez prisustva publike od Crvene zvezde.

– Disciplinslka komisija je preterala s kaznom, jer nije Partizan bio organizator utakmice. Odluka je ružna i nekorektna, zbog toga ćemo se svakako žaliti – istakao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari